Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Terrorangrep mot buss i Tel Aviv

Skjemdump av bilder tatt etter terrorangrepet fra haaretz.com og ynetnews.com.
Skjemdump av bilder tatt etter terrorangrepet fra haaretz.com og ynetnews.com.
Onsdag formiddag ble en buss utsatt for et terrorangrep i storbyen Tel Aviv. Totalt ble 21 mennesker skadet, minst to av dem alvorlig. Politiet jakter to mistenkte terrorister.

Eksplosjonen i Tel Aviv kom på hjørnet av Shaul Hamelech og Henrietta Szold gatene like etter klokken 12 israelsk tid. Dette er like i nærheten av Kirya, hovedkvarteret til de israelske forsvarsstyrkene. Skadene skal ikke være livstruende for noen av ofrene, skrier Jerusalem Post.

– En bombe eksploderte på en buss i Tel Aviv. Dette var et terrorangrep, sier Ofir Gendelman, talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu. Det er ingenting som tyder på at en selvmordsbomber stod bak. Politiet tror eksplosivene var skjult i et sete.

Tel Aviv kommune ga skoler ordre om å holde barn innendørs for nesten to timer etter angrepet.

Sikkerhetstjenesten Shin Bet har mottatt etterretningsinformasjon om flere titalls «terrorplaner» tidligere denne uken, melder Ha’aretz. Terroristene er spesielt motivert til å drepe et fremstående medlem av regjeringen eller forsvarsledelsen.

– Hamas er en morderisk organisasjon som står for ødeleggelse av Israel. Vi må ramme alle terrornettverk, sier sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich, ifølge Yedioth Aharonoth.

Fordømmelse fra Norge
Utenriksminister Espen Barth Eide fordømmer terrorangrepet mot bussen.
– Jeg mottok budskapet om terrorangrepet mot en buss i Tel Aviv i dag med sjokk og avsky. Jeg fordømmer på det sterkeste denne terrorhandlingen, sier Eide i en pressemelding onsdag ettermiddag.
– Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de berørte og deres familier, sier utenriksministeren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart