Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjemdump av bilder tatt etter terrorangrepet fra haaretz.com og ynetnews.com.
Skjemdump av bilder tatt etter terrorangrepet fra haaretz.com og ynetnews.com.

Terrorangrep mot buss i Tel Aviv

Onsdag formiddag ble en buss utsatt for et terrorangrep i storbyen Tel Aviv. Totalt ble 21 mennesker skadet, minst to av dem alvorlig. Politiet jakter to mistenkte terrorister.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Eksplosjonen i Tel Aviv kom på hjørnet av Shaul Hamelech og Henrietta Szold gatene like etter klokken 12 israelsk tid. Dette er like i nærheten av Kirya, hovedkvarteret til de israelske forsvarsstyrkene. Skadene skal ikke være livstruende for noen av ofrene, skrier Jerusalem Post.

– En bombe eksploderte på en buss i Tel Aviv. Dette var et terrorangrep, sier Ofir Gendelman, talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu. Det er ingenting som tyder på at en selvmordsbomber stod bak. Politiet tror eksplosivene var skjult i et sete.

Tel Aviv kommune ga skoler ordre om å holde barn innendørs for nesten to timer etter angrepet.

Sikkerhetstjenesten Shin Bet har mottatt etterretningsinformasjon om flere titalls «terrorplaner» tidligere denne uken, melder Ha’aretz. Terroristene er spesielt motivert til å drepe et fremstående medlem av regjeringen eller forsvarsledelsen.

– Hamas er en morderisk organisasjon som står for ødeleggelse av Israel. Vi må ramme alle terrornettverk, sier sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich, ifølge Yedioth Aharonoth.

Fordømmelse fra Norge
Utenriksminister Espen Barth Eide fordømmer terrorangrepet mot bussen.
– Jeg mottok budskapet om terrorangrepet mot en buss i Tel Aviv i dag med sjokk og avsky. Jeg fordømmer på det sterkeste denne terrorhandlingen, sier Eide i en pressemelding onsdag ettermiddag.
– Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de berørte og deres familier, sier utenriksministeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart