Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinernes steiner er dødelige våpen

Ahikam Simantov holder steinen som en palestiner kastet mot ham da han var baby og ga ham varig hjerneskade. (Foto: Privat/ Tzuriel Cohen-Arazi)
Ahikam Simantov holder steinen som en palestiner kastet mot ham da han var baby og ga ham varig hjerneskade. (Foto: Privat/ Tzuriel Cohen-Arazi)
Ahikam Simantov (bildene) har fått ødelagt livet sitt av en palestinsk stein. I mai 1990, da 23-åringen var baby, ble familiens bil angrepet av steinkastende palestinere. For Ahikam ble permanent hjerneskade resultatet.
VG Netts forside 8. februar 2006 klokken 17.45. Hovedsaken er en reportasje fra palestineres angrep på observatørstyrken i Hebron.
VG Netts forside 8. februar 2006 klokken 17.45. Hovedsaken er en reportasje fra palestineres angrep på observatørstyrken i Hebron.

«Steinene var store nok til å drepe,» skrev VG Nett i en overskrift da nordmenn ble angrepet av en palestinsk mobb i Hebron i februar 2006. Det er en sannhet som mange nordmenn ellers glemmer når det er israelske jøder som blir utsatt for steinkastingen.

I mai 1990 var Simantov-familien på vei hjem fra Jerusalem til bosetningen Ofra på Vestbredden da de ble angrepet av palestinske steinkastere. En stein slo gjennom bilvinduet og traff Ahikam i hodet. Han var den gang 7 måneder gammel. Det var tre andre småbarn i bilen da angrepet skjedde.

Ahikam overlevde, men fikk permanent hjerneskade som et resultat. Det første senere til alvorlige epileptiske anfall. En operasjon i Montreal stanset anfallene da Ahikam var 16 år, men han er fortsatt svært begrenset i sin livsutfoldelse etter steinangrepet, skriver journalist Anav Silverman i det israelske nyhetsbyrået Tazpit.

– Jeg kan ikke lese eller skrive. Jeg kan aldri avtjene verneplikten eller få sertifikat, sier Ahikam med sorg.

– Jeg vil alltid være avhengig av andre til å hjelpe meg, selv med så enkle oppgaver som å sende en SMS. Det er mange dager jeg sier til meg selv, hvorfor meg? sier han.

Storesøster Yael (25) sier hele familien har levd i skyggen av steinen som traff deres baby for 23 år siden.

Familien Simantov kommer opprinnelig fra Iran og har bodd i Ofra de siste 35 år.

Det siste steinkasterangrepet som etterlot et barn kritisk skadet skjedde i nærheten av Ariel i Samaria på Vestbreden i midten av mars. Treåringen Adele er fremdeles bevisstløs og kjemper for livet på et israelsk sykehus.

Asher og Yonatan Palmer ble drept av betongblokker i 2011. (Foto: Privat)
Asher og Yonatan Palmer ble drept av betongblokker i 2011. (Foto: Privat)

I forrige uke ble den tidligere palestinske sikkerhetsoffiseren Wail Al-Araja dømt skyldig i to mord for drapet på Asher og Yonatan Palmer i september 2011. Far og sønn døde momentant da deres kjøretøy ble truffet av to store betongblokker som ble kastet ut av et kjøretøy som kom i motsatt retning.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart