Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bombeeksplosjoner nær Irans ambassade i Beirut

Bildet viser sikkerhetspersonell som hjelper til med å behandle de sårede i Beirut (Foto: قناة الميادين - Al Mayadeen Tv, Facebook.com)
Bildet viser sikkerhetspersonell som hjelper til med å behandle de sårede i Beirut (Foto: قناة الميادين - Al Mayadeen Tv, Facebook.com)
To bomber eksploderte i nærheten av Irans ambassade sør i Beirut tirsdag morgen. Libanesisk fjernsyn melder at en selvmordsbomber står bak en av eksplosjonene, mens en bilbombe forårsaket den andre. Minst 23 er drept og over 146 såret.

Flere nyhetsbyrå melder at minst 23 personer er drept og over 146 er såret. Den libanesiske fjernsynskanalen OTV rapporterer at det er en selvmordsbomber som står bak en av eksplosjonene og den andre er forårsaket av en bilbombe. Det har blitt bekreftet av en sikkerhetsvakt ved den iranske ambassaden. Videre hevder deres estimater at bombene må ha veid rundt 100 kg. Men andre kilder hevder at dette var et rakettangrep.

Bildet viser åstedet for bombeangrepet i Beirut (Foto: قناة الميادين - Al Mayadeen Tv, Facebook.com)
Bildet viser åstedet for bombeangrepet i Beirut (Foto: قناة الميادين - Al Mayadeen Tv, Facebook.com)

Irans ambassade i Beirut har sendt ut en pressemelding der de forsikrer at ambassadøren ikke kom til skade. Men deres kulturelle attaché, Ebrahim Ansari, har blitt bekreftet drept. Ambassaden hevdet først at de ikke var målet for aksjonen, noe som siden er blitt avkreftet.

– Ved en av inngangene til den iranske ambassaden telte jeg seks drepte kropper. Jeg så kroppsdeler rundt forbi som var blitt kastet to gater nedover, forklarer en av kameramennene til Reuters.

Men eksplosjonene har ført til store skader på ambassadeområdet, som ligger i bydelen Janah der den allierte shiamuslimske terrorgruppen Hizbollah har et sterkt maktgrep. Tre ganger tidligere i år har terrorgruppen blitt rammet av bombeangrep fra grupperinger som står på motsatt side av borgerkrigen i Syria. Denne gangen var det Abdullah Azzam-brigadene, en sunnimuslimsk, libanesisk terrornettverk med forbindelser til al-Qaida, som tok på seg ansvaret.

-Abdullah Azzam-brigadene […] måtte de blidgjøre Allah, står bak angrepet på Irans ambassade i Beirut, skrev gruppens religiøse leder Surajeddine Zuraiqat på Twitter timer etter angrepet.

Den iranske ambassadøren var raskt ute med å gi Israel skylden, i et intervju med al-Mayadeen TV etter å ha kommet seg i sikkerhet:

– Zionistregimet og deres agenter står bak dette terrorangrepet, sa han.

Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: Knesset.gov.il)
Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: Knesset.gov.il)

Påstanden benektes av Likuds Knesset-politiker Tzachi Hanegbi i samtale med Jerusalem Post.

– Vi blir beskyldt for alt som skjer i Midtøsten. Noen ganger er det ting vi tar ansvar for, fordi det har med Israels sikkerhet å gjøre. Men Israels sikkerhet har ingenting å tjene på et blodbad i Beirut eller i en annen arabisk stat eller hovedstad, forsikrer han.

Kilder: Yedioth Aharonoth, Times of Israel og Associated Press (AP), Ha’aretz, AP og Reuters, Jerusalem Post og Reuters, Al-Jazeera.

Se videorapport fra Jewish News One:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iLvr2t4kg-A[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart