Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

170.000 raketter peker mot Israel

170.000 raketter er rettet mot Israel. Bildet er fra en av Hamas sine utskytingsramper i Gaza. Foto: Flickr/marsmet543.
Israel frykter palestinske terrorister på Gazastripen vil starte en krig mot Israel for å få internasjonal støtte. (Foto: Flickr/marsmet543)
Rakett-trusselen fra nabostater og fiendtlige militsgrupper utgjør for øyeblikket den største umiddelbare trusselen mot Israel, mener lederen for forsvarets etterretningstjeneste.

– For første gang på flere tiår kan våre fiender sende store mengder sprengstoff mot israelske byer, sier Aviv Kochavi, lederen for den militære etterretningstjenesten.

De 170.000 rakettene og missilene som nå er rettet mot staten Israel fra nabolandene og de palestinsk-kontrollerte områdene utgjør, ifølge generalmajoren, den mest presserende trusselen mot Israel i øyeblikket.

– Tallet vil stige
– Raketter og missiler er i dag Israels fienders primære våpen, og det er en enorm etterretningsmessig utfordring å møte trusselen, sa Kochavi i sin tale på Institutt for nasjonale sikkerhetsstudier (INSS) sin årlige konferanse i Tel Aviv onsdag, ifølge Times of Israel.

Kochavi fortalte også at tallet på 170.000 ville ha vært enda høyere dersom det ikke hadde vært for at betydelige våpenlagre i Syria har blitt utarmet under borgerkrigen, og at Hamas sine lagre ble kraftig utarmet under Gaza-krigen i 2012.

– Tallet kommer til å stige igjen, advarte han.

Flere trusler
Resten av trusselbildet mot Israel dreier seg ifølge generalmajoren om cyberkrig, atomtrussel fra Iran, og islamister på fremmarsj i hele regionen.

På sikt anser Kochavi at såkalt cyberkrigføring, fiendtlig hacking av datasystemer som angår nasjonens sikkerhet, vil bli den største trusselen mot landet og den tøffeste utfordringen for israelsk etterretning.

Han påpekte også at en annen vedvarende trussel mot Israel er det iranske atomprogrammet. I talen konstaterte han at atomprogrammet fortsetter på en måte som vil kunne gjøre regimets øverste leder Ayatollah Ali Khamenei i stand til å kunne beordre utvikling av ”en eller flere bomber”.

Den siste delen av trusselbildet mot Israel som Kochavi pekte på, er at landet er omgitt av jihadistiske grupper. Salafistiske grupperinger er til stede i så godt som hvert eneste land i Midtøsten nå, inkludert Tyrkia.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart