Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fire israelske soldater såret på Golan

Israelske tropper patruljerer uoversiktlige områder på Golan-høydene. Foto: IDF/Flickr.
Israelske tropper patruljerer uoversiktlige områder på Golan-høydene. Foto: IDF/Flickr.
En IDF-patrulje ved grensen mot Syria ble tirsdag rammet av en bombeeksplosjon. Målet med angrepet skal ha vært å forsøke å kidnappe en israelsk soldat.

Ved 14-tiden tirsdag ettermiddag kjørte en patrulje fra det israelske forsvaret gjennom et uoversiktlig fjellområde på Golan-høydene i nærheten av grensen mot Syria. Patruljen besto av to pansrede kjøretøy. Soldatene stoppet bilene idet de observerte mistenkelig oppførsel hos en mann langs veien, og idet de gikk ut av bilene, eksploderte bomben. Det israelske forsvaret opplyser at en av soldatene er alvorlig skadet, mens de tre andre er lettere eller moderat skadet.

Ynetnews.com skriver at den samme strategien er velkjent fra Hizbollahs angrep mot israelske tropper i Libanon i tidligere tider, nemlig å lokke soldater til å bevege seg ut av kjøretøyene, for så å detonere eksplosiver mens soldatene er minimalt beskyttet.

De israelske styrkene sørget umiddelbart etter angrepet for å sikre området for å utelukke muligheten for at en kidnappingssituasjon kunne oppstå. IDF gikk samtidig til aksjon mot syriske militærbaser i det samme grenseområdet, som reaksjon mot angrepet.

Det er fortsatt uklart tirsdag kveld hvem som sto bak angrepet. Al-Arabiya rapporterer imidlertid at målet for angrepet skal ha vært å kidnappe en israelsk soldat, noe som altså ikke lyktes.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart