Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Arafat løy da han fordømte terror

Muhammed Al-Daya, som var livvakt for Yasser Arafat i mange år, forteller om sjefens forhold til sannheten på BBC. (Skjermdump fra BBC, via Memri)
Muhammed Al-Daya, som var livvakt for Yasser Arafat i mange år, forteller om sjefens forhold til sannheten på BBC. (Skjermdump fra BBC, via Memri)
Yasser Arafat ble motvillig presset til å fordømme terrorangrep i Israel. - Men det var ikke sant at han var imot drap på sivile, sier tidligere livvakt til BBC.

Muhammed Al-Daya var livvakt for tidligere PLO-leder Yasser Arafat. 3. april 2014 ga han et intervju til BBC Arabic hvor han bekrefter anklagene om at Arafat var en løgner. Eksempelet han gir på PLO-lederens løgn er også talende for Nobelprisvinnerens verdier.

I klippet som Memri har publisert på YouTube, begynner BBCs journalist med å gjengi anklagen om at Arafat var en løgner.

– Islam tillater at du lyver i tre tilfeller: For å forlike to mennesker. (…) Dersom konen din er stygg, har du lov til å si til henne at hun er den vakreste kvinnen i verden. Det tredje tilfellet er politikk. Du har lov til å lyve i politikken, sier Al-Daya.

– Så du bekrefter at… [Arafat var en løgner], sier journalisten.

– Ja, avbryter Al-Daya.

– Så han pleide å lyve mens du var til stede?

– Abu Ammar [Arafats æresnavn]? Ja. Da det var en [selvmords]bombe i Tel Aviv, for eksempel, ville han si… Dette ville skje på grunn av press, spesielt fra [Egypts] president Hosni Mubarak. Mubarak ringte Arafat og sa til ham: «Fordøm det, ellers vil de [Israel] gjøre slutt på deg.» Arafat svarte Mubarak: «Mr. President, vi er martyrer. De [israelerne] har ødelagt oss. De har massakrert oss.» Men Mubarak sa til ham: «Fordøm det, ellers vil de gjøre slutt på deg.»

Deretter ville Arafat fordømme bombeangrepet på sin egen spesielle måte. Han sa: «Jeg er imot drap på sivile.» Men det var ikke sant, sier Al-Daya.

Se hele klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mOga7wfly3A[/youtube]

Det er organisasjonen The Middle East Media Research Institute (Memri) som har oversatt og publisert utdraget av intervjuet.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart