Plakat av Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. Illustrasjon: Flickr.com.
Plakat av Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. Illustrasjon: Flickr.com.

Hizbollah bombet israelsk patrulje

Hassan Nasrallah sier Hizbollah var ansvarlige for bombingen av en patrulje fra det israelske forsvaret i nærheten av grensen mot Libanon i mars.

Fredag 14. mars eksploderte en veibombe i nærheten av Israels grense mot Libanon. Bomben var plassert i veien, og rammet en patrulje fra de israelske sikkerhetsstyrkene. Kjøretøyet ble skadet, men det oppsto ingen personskade. Etterpå rammet det israelske forsvaret flere Hizbollah-baser på den libanesiske siden av grensen som reaksjon på angrepet.

Nå sier lederen for den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah, Hassan Nasrallah, at det var dem som sto bak bomben. I et intervju med den libanesiske avisen As-Safir hevder han at den var ment som en gjengjeldelse for et israelsk luftangrep mot en Hizbollah-base i februar, melder nyhetsbyrået AP og Israel Hayom.

Nasrallah sier i intervjuet at bomben sendte et budskap om at Hizbollah fortsatt er i stand til å kjempe mot Israel, selv om de også kjemper i borgerkrigen i Syria på president Bashar Assads side i den brutale konflikten der mer enn 150.000 mennesker er blitt drept på tre år.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart