Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorcelle avdekket på Vestbredden

Den avslørte terrorcellen hadde sin base i byen Kalkilya på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Den avslørte terrorcellen hadde sin base i byen Kalkilya på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Syv medlemmer av en terrorcelle med tilknytning til Hamas er arrestert for å ha planlagt terrorangrep i Israel. Gruppen skal ha anskaffet skytevåpen og fremstilt eksplosiver av kunstgjødsel.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde arrestasjonene onsdag, ifølge Times of Israel. Cellen hadde base i den palestinske byen Kalkilya, som befinner seg lengst vest på Vestbredden, like ved sikkerhetsbarrieren mot Israel. Blant de syv pågrepne er én arabisk israelsk statsborger. De syv har blitt pågrepet med jevne mellomrom i løpet av de siste månedene. De er alle tiltalt for å ha planlagt skyteangrep og bombeeksplosjoner i Israel.

– Denne etterforskningen avslører enda en gang hvilken motivasjon som finnes ute i feltet til å utføre terrorangrep mot israelere, og hvilken risiko som finnes for at israelske borgere kan bli rekruttert av terrororganisasjoner for å utføre terrorangrep, uttaler Shin Bet i en pressemelding.

Flere av de pågrepne skal i løpet av etterforskningsprosessen først ha blitt arrestert av de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden, for så å bli løslatt etter avhør. Løslatelsene skjedde til tross for at de pågrepne var i besittelse av en fjernkontroll for aktivering av eksplosiver da de ble arrestert. Det er den israelske etterretningstjenesten som har foretatt arrestasjonene etter at de palestinske styrkene de samarbeidet med løslot de siktede. De syv vil bli stilt for retten i løpet av de nærmeste dagene, melder etterretningstjenesten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart