Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Truet av slektninger etter å ha kritisert kidnappingen

17 år gamle Mohammad Zoabi sto opp mot terroristene på YouTube. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
17 år gamle Mohammad Zoabi sto opp mot terroristene på YouTube. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Etter at en 17 år gammel arabisk israelsk gutt la ut en video på YouTube der han kritiserte kidnappingen av tre israelske gutter, er tre voksne slektninger av ham arrestert for å ha truet med å skade ham. Han er i slekt med et arabisk Knesset-medlem, som tar avstand fra videoen.

I den selvlagede videoen oppfordrer 17 år gamle Mohammad Zoabi fra Nasaret kidnapperne til å løslate de tre israelske guttene som forsvant torsdag. Han oppfordrer også statsminister Benjamin Netanyahu til å slutte å forhandle med palestinske terrorister. Zoabi viser frem et israelsk flagg, og avslutter med ”Am Yisrael Chai,” det kjente hebraiske uttrykket som betyr ”leve den jødiske nasjonen”.

Politiet opplyser tirsdag at tre av guttens familiemedlemmer er arrestert mistenkt for å ha truet med å skade ham på grunn av videoen. Familiemedlemmene som er arrestert skal være i alderen mellom 40 og 60 år, og guttens mor skal være blant dem som har vært innkalt av politiet til avhør i saken. Army Radio rapporterer at truslene har ført til at politiet har satt opp sikkerhetsovervåkning av både gutten og skolen han går på, skriver Times of Israel.

Mer enn 53.000 har sett 17-åringens video siden den ble publisert lørdag.

 

Knesset-medlem: – Kidnapperne ikke terrorister

Gutten som laget videoen er i slekt med Knesset-medlem Hanin Zoabi fra det arabiske partiet Balad. Hun tar avstand fra budskapet i videoen, og hevder at kidnapperne ikke er terrorister. Tirsdag omtalte hun sin yngre slektning som ”et trist og dumt tilfelle, med en forkvaklet identitet”. Til Radio Tel Aviv sa hun tirsdag morgen at de som kidnappet tre israelske gutter torsdag kveld ”ikke er terrorister”, men at de handlet slik ”fordi de ikke ser noen annen måte de kan forandre sin situasjon på”.

Utenriksminister Avigdor  Lieberman reagerte sterkt på uttalelsene, og skrev på Facebook:

”Ikke bare er kidnapperne terrorister. Hanin Zoabi er også en terrorist. Kidnapperne og Zoabi, som oppmuntrer dem, bør få samme dom.”

 

Her kan du se 17-åringens video:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart