Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Forsvarsministeren: – Vi vil ikke hvile før guttene er funnet

Forsvarsminister Moshe Ya'alon i møte med kidnappingsofrenes foreldre. (Foto: Ariel Hermony, Forsvarsdepartementet)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon i møte med kidnappingsofrenes foreldre. (Foto: Ariel Hermony, Forsvarsdepartementet)
Israels forsvarsminister møtte onsdag foreldrene til de tre kidnappede guttene som har vært savnet siden torsdag i forrige uke.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon møtte onsdag foreldrene til de tre kidnappede guttene Eyal Yifrah, Naftali Frankel og Gilad Sha’ar, for å oppdatere dem personlig om utviklingen i etterforskningen og den pågående militære leteaksjonen.

– Dere utviser styrke og utholdenhet. Gjennom slike hendelser som dette er deres standhaftighet viktig og beundringsverdig, sa Ya’alon til guttenes foreldre.

– Vi er midt inne i en operasjon som har til mål å nå kidnapperne og redde guttene. Kampen utvikler seg stadig, dag og natt, og mange aktiviteter pågår i felten. Så lenge vi ikke har bevis for noe annet, er vår antakelse at guttene er i live. Så langt har ingen tatt på seg ansvaret, og ingen krav har blitt fremsatt, fortsatte han.

– Målet for våre handlinger er å nå kidnapperne og guttene så raskt som mulig. Vi setter inn massiv arbeidsinnsats både i etterretningstjenesten og i feltoperasjonene, og i gjennomsøkingen av området. Foran oss ligger lange og harde timer, med stress, tvil og usikkerhet. Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare, og det vil være nødvendig med mye tålmodighet, sa forsvarsministeren.

– Det ligger ingen begrensninger på denne operasjonen. Hele kapasiteten til IDF (forsvaret), Shabak (etterretningstjenesten) og politiet har denne operasjonen som sin prioritet. Vi vil ikke hvile før vi legger våre hender på kidnapperne og finner igjen guttene, understreket han.

Ya’alon forklarte at operasjonen samtidig har tatt form av en kamp mot terroristene i Hamas.

– Gjennom flere parallelle handlinger har vi skadet Hamas i Judea og Samaria. I kveld arresterte vi Hamas-medlemmer som ble løslatt i Shalit-avtalen, for å gi klar melding om at når kidnappinger skjer, setter vi tilbake i fengsel de som tidligere har blitt løslatt i slike avtaler, sa ministeren.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart