Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Mandag kveld: Rakettregn og forsvarsmobilisering

Disse byene i Israel ble rammet av rakettangrep fra Gaza mandag. (Foto: Skjermdump av kartsøk utført av Ha'aretz i Google Maps)
Disse byene i Israel ble rammet av rakettangrep fra Gaza mandag. (Foto: Skjermdump av kartsøk utført av Ha'aretz i Google Maps)
Hamas tar på seg ansvaret for å ha avfyrt over 40 raketter mot Israel mandag kveld. IDF tilkaller 1.500 reservesoldater. I byer nær Gaza oppfordres befolkningen til å holde seg innen 15 sekunder fra nærmeste bomberom.

Hamas’ væpnede fløy, Izz al-Din al-Qassam brigadene sier mandag kveld at de er ansvarlige for å ha avfyrt en mengde raketter mot Israel denne kvelden. Selv hevder de å ha avfyrt hundre raketter, skriver Jerusalem Post.

Ifølge det israelske forsvaret ble det registrert over 40 raketter mot Israel i kveld. Det forteller blant andre Times of Israel. Syv raketter ble avskåret av rakettforsvarssystemet Iron Dome over Ashdod og fem andre ble skutt ned over Netivot. Om lag 30 raketter skal ha landet i Israel i kveld, ifølge forsvarets opplysninger.

Alarmsirenene gikk i en rekke byer under kveldens rakettregn: Ashdod, Ashkelon, Rehovot, Lehavim, Hatzerim, Kiryat Malachi, Beer Tuvia, Gedera, Yavne, og Beit Shemesh.

Også tidligere mandag ble det avfyrt en rekke raketter mot Israel. Til sammen ble over 80 raketter avfyrt fra midnatt mandag til midnatt tirsdag, ifølge en rekke medierapporter. Ha’aretz rapporterer at det totale antallet er 85 raketter.

Hamas truet i dag med å avfyre raketter rettet mot sentral-Israel, og nevnte spesifikt Tel Aviv. I kveld gikk alarmsirenene i flere bydeler i Jerusalem og i deler av bosetningsblokken Gush Etzion, men Channel 2 rapporterer at det denne gangen viste seg å være falsk alarm.

 

1.500 soldater tilkalt

Det israelske sikkerhetsrådet møttes i ettermiddag for å drøfte den videre strategien mot de vedvarende rakettangrepene fra Gaza. Etter det tre timer lange møtet, ble 1.500 reservesoldater i det israelske forsvaret tilkalt til tjeneste sør i Israel. De fleste av disse soldatene er enten kommandosoldater i Hjemmefronten eller spesialtrente til å betjene rakettforsvarssystemet Iron Dome.

– Stillhet ble ikke møtt med stillhet. Derfor forbereder vi nå en eskalering, sier en talsmann for IDF.

Israels strategi skal ifølge Ynetnews.com være å gradvis eskalere gjensvarene på rakettangrepene, med målrettede operasjoner som skal ramme terrorbaser i Gaza.

 

15 sekunders frist

Innbyggerne i Shaar HaNegev-regionen, Eshkol-regionen, og Hof Ashkelon-regionen instrueres fra i kveld om å holde seg innen 15 sekunders rekkevidde fra nærmeste bomberom.

Den israelske Hjemmefronten fraråder ansamlinger på mer enn 500 mennesker på ett sted i hele området innen 40 km radius fra Gaza-grensen. Sommerleirer i området oppfordres til ikke å fortsette programmet dersom de ikke kan sikre at deltakerne kun befinner seg noen få sekunder fra nærmeste bomberom til enhver tid. Byer som omfattes av denne instruksen er Sderot, Ashkelon, Ashdod, Beersheba og mange landsbyer.

 

Tilbringer natten i bomberom

Rundt midnatt natt til tirsdag rapporteres det om at nok en rakett er avskåret av rakettforsvarssystemet Iron Dome, denne gangen over Sderot. Alarmsirenene gikk også i området sør for Ashkelon. Samtidig meldes det om at Israel rammer to nye mål i Gaza.

Tusenvis av innbyggere i Sør-Israel tilbringer denne natten i bomberom for å ha mulighet til å være i sikkerhet dersom nye angrep kommer.

Det settes i natt opp egne radiofrekvenser i Israel hvor det kun skal sendes alarmsirener dersom rakettalarmen går, for de som foretrekker å sove i sine egne senger og som har kort nok vei til nærmeste bomberom til at de kan rekke å komme seg i sikkerhet ved behov.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart