Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Mer enn hundre rakettangrep siden midnatt

Det israelske forsvaret er tydelige på at det er den kontinuerlige terroren fra Gaza som er årsaken til den pågående militæroperasjonen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Det israelske forsvaret er tydelige på at det er den kontinuerlige terroren fra Gaza som er årsaken til den pågående militæroperasjonen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Hamas og Islamsk Jihad fortsetter å angripe Israels sivilbefolkning, mens det israelske luftforsvaret målrettet angriper terrorbaser i Gaza. Så langt i den pågående militæroperasjonen er over 90 mål i Gaza rammet.

Natt til tirsdag utførte det israelske luftforsvaret angrep på 50 terrorrelaterte mål i Gaza, etter å ha innledet ”Operation Protective Edge”. Militæroperasjonen ble innledet etter at terrorister i Gaza hadde avfyrt mer enn 100 raketter på ett døgn. Eskaleringen i rakettangrepene har fortsatt, og fra midnatt og frem til tirsdag klokken 14 norsk tid er antallet registrerte rakettangrep allerede oppe i mer enn 100. IDF melder om at de har angrepet over 40 terrorbaser på dagtid tirsdag så langt. Dermed er det totalt mer enn 90 mål som allerede er truffet av det israelske forsvaret. IDF forteller dette på sin Twitter-konto.

Blant målene som er truffet er skjulte rakettavfyringsbaser, infrastruktur for rakett-terroren, våpenlagre, treningsleirer og terrortunneler, opplyser forsvaret. De gjør også oppmerksom på at Hamas har for vane å gjemme terrorbasene og mannskapene sine blant sivile, og at de bruker sivile som skjold.

Avisen Times of Israel oppdaterer kontinuerlig om utviklingen på sin live-blogg.

De skriver at den arabiske avisen Al-Hayat rapporterer om at Israel mandag advarte både Hamas og Islamsk Jihad via egyptiske diplomater, om at IDF ville respondere med styrke dersom ikke rakettangrepene tok slutt. Likevel eskalerte angrepene mandag, både på dagen og utover kvelden. Både Hamas og Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for å stå bak rakettangrep i går og i dag.

 

Kan bli bakkeinvasjon

Kilder i Jerusalen sier til Times of Israel at statsminister Benjamin Netanyahu har instruert forsvaret om å gjennomføre en ”kontinuerlig, metodologisk og kraftfull aksjon” mot terroristgruppene på Gaza-stripen. Kildene sier at man vurderer bakkeinvasjon av Gaza, og at det er sannsynlig at flere reservesoldater vil bli innkalt.

Netanyahu bekrefter overfor Israel Radio at han holder muligheten åpen for en bakkeinvasjon. Han sier det er Hamas som har valgt å eskalere angrepene, og at de vil måtte betale prisen for det. Statsministeren varsler at operasjonen vil bli langvarig, og at Hamas vil komme svekket ut av den.

Justisminister Tzipi Livni sier det kommer an på Hamas om det blir en bakkeinvasjon eller ikke.

– Det er vår plikt å sørge for sikkerhet for våre borgere. Spørsmålet er hva som er den rette måten å gjøre det på. Det kommer veldig an på i hvor stor grad Hamas vil gjøre det umulig for Israels innbyggere å leve i fred, sa hun under en fredskonferanse arrangert av avisen Ha’aretz.

Hun sier en bakkeinvasjon ikke er det israelske sikkerhetsrådets førstevalg, men at de vil vurdere muligheten om det blir behov for det.

 

EU uttrykker solidaritet

EUs ambassadør til Israel, Lars Faaborg-Andersen, uttalte på fredskonferansen til Ha’aretz at EU ville ”uttrykke sin ureserverte solidaritet med Israels borgere”.

– Vilkårlig skyting av raketter mot sivile kan aldri være en legitim respons, uansett hva man lider under, sa Faaborg-Andersen.

Befolkningen i Sør-Israel er bedt om å holde seg innen 15 sekunders avstand fra nærmeste bomberom, skolene i distriktet er stengt og mange er fritatt fra å møte på arbeidsplassene i dag på grunn av faren med å bevege seg utendørs.

To personer skal ifølge medisinsk personell ha blitt skadet i rakettangrep i området rundt Ashdod.

Palestinske kilder melder om enkelte tilfeller av skadede og drepte i forbindelse med angrepene mot terrorbasene i Gaza, men tallene varierer i ulike medier og er foreløpig ikke verifisert.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart