Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Slik preger rakettangrepene israelernes liv

15 sekunder er anbefalt tid å bruke på å komme seg i sikkerhet når rakettalarmen går. (Illustrasjonsplakat: IDF / Twitter)
15 sekunder er anbefalt tid å bruke på å komme seg i sikkerhet når rakettalarmen går. (Illustrasjonsplakat: IDF / Twitter)
Befolkningen i Sør-Israel må konstant være parat til å løpe i sikkerhet. Universiteter stenges og sommeraktiviteter avlyses. Det er utstedt forbud mot å samle mer enn 300 mennesker på ett sted.

Den israelske Hjemmefronten har utstedt nye sikkerhetsmessige retningslinjer til sivilbefolkningen i Sør-Israel. Det ble kjent i går at befolkningen rådes til å holde seg innen 15 sekunders rekkevidde fra et bombesikret rom. Videoen nederst i denne saken er laget for å forklare hvordan man best kan sikre seg mot å bli truffet av bomber dersom man skulle befinne seg for langt unna et slikt rom. IDF-talsmann Bjørn Hermann har uttalt til norske medier at nærmere en million israelere sov i bombesikrede rom sist natt. En egen radiofrekvens er satt opp for å kun kringkaste alarmsirener, som et tilbud til dem som vil sove i sin egen seng. Når alarmen går på radioen, må de være parate til å reise seg fra sengen og løpe rett i sikkerhet.

 

Ingen samling av folkemengder

For første gang siden Gaza-krigen i november 2012 er det utstedt forbud mot å samle folkemengder på mer enn 300 mennesker noe sted innenfor 40 km radius fra Gaza-grensen. I tillegg avlyses all aktivitet ved sommerleirer, barnehager og spesialutdanningsinstitusjoner i dette området, utenom i enkelte ekstra tungt beskyttede byer nær grensen.

Byer som er berørt av disse retningslinjene er blant andre Ashkelon, Ashdod, Beersheba, Netivot, Sderot, Kiryat Malachi, Kiryat Gat, Gedera, Yavne, Gan Yavne, Lakiya og Rahat, skriver Ynetnews.com.

 

Speiderleir avbrutt

Mandag ble 2.400 speidere evakuert under en leir i skogen øst for Ashdod. Moren til to av jentene som deltok forteller om skuffede barn, og at noen av barna gråt hysterisk da de ble hentet hjem i busser.

I Beersheba har sykehuset Soroka medisinske senter overført 23 premature babyer, hvorav fem ligger i respirator, til et beskyttet område.

Ben-Gurion Universitet i Negev bekjentgjorde tirsdag at de har utsatt planlagte eksamener. Det samme har også Sapir College i utkanten av Sderot gjort. Shamoon Ingeniørcollege har avlyst undervisning og eksamener i Beersheba og Ashdod. Ahva College, som befinner seg øst for Ashdod, har tatt lignende skritt.

 

Togforsinkelser

Det israelske jernbaneselskapet er også påvirket av rakettangrepene. Siden angrepene begynte å eskalere, har togene kjørt saktere enn ellers i det aktuelle området, etter retningslinjer fra Hjemmefronten. Tog som befinner seg på stasjonen når alarmen går, må bli stående i minst syv minutter og deretter kjøre med redusert fart inntil de er ute av området der rakettene kan nå. Tog som er i trafikk når alarmen går må sakte farten ytterligere de neste minuttene.

 

Her kan du se videopresentasjon av instruksene vanlige sivile israelere i sør må forholde seg til for å sikre seg selv best mulig:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart