NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Terrorbevegelsen Hamas graver ikke i bakken for å gi tilfluktsrom for sin befolkning, men for å ha et bedre utgangspunkt til å angripe Israel. (Grafikk: The Israel Project)
Terrorbevegelsen Hamas graver ikke i bakken for å gi tilfluktsrom for sin befolkning, men for å ha et bedre utgangspunkt til å angripe Israel. (Grafikk: The Israel Project)

Hvorfor har ikke Gaza bomberom?

Hamas-regimet har gravd store bunkersanlegg, men lar ikke sin egen sivilbefolkning få bruke dem. Å beskytte sivile palestinere er ikke i handlingsplanen til Hamas, påpeker Jonathan S. Tobin.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

  • 12. juli hadde Jonathan S. Tobin en artikkel i Commentary Magazine. Vi gjengir her en forkortet og fri oversettelse av Siv Sandvik.

Det er ikke rettferdig at israelerne er beskyttet av tilfluktsrom, mens palestinerne i Gaza ikke har noen, sier de som forsvarer Hamas i den pågående konflikten. Dette er en av forklaringene på at antall drepte på Gaza-stripen er mye høyere enn i Israel. Dessverre er det ingen som spør: Hvorfor finnes det ikke bomberom i Gaza?

Israels rakettforsvarssystem har overrasket Hamas i den pågående konflikten. Den islamistiske terrorgruppen har avfyrt hundrevis av raketter, men det har vært veldig få muligheter til å feire drepte israelere. De flest av rakettene er blitt tilintetgjort før de har nådd sine mål i Israel.
Israel har gått eksepsjonelt  langt for å unngå å drepe sivile palestinere i sine militære aksjoner mot rakettutskytningsrampene, kommandosentrene til Hamas og ammunisjonlager. Disse er plassert i tettbefolkede nabolag og spesielt i eller rundt skoler, moskeer og klinikker. Noen sivile har omkommet under disse angrepene. Med tanke på at israelerne har angrepet nesten tusen Hamas-mål den siste uken [artikkelen ble publisert 12. juli], er dødsfallene svært minimale og det kunne vært færre om palestinerne hadde søkt tilflukt under kampene.
Det er nettopp dette Hamas-tilhengerne og deres forsvarere bruker som følelsesmessig utpressing; at Gaza er for fattige til å bygge tilfluktsrom eller andre trygge rom for sine sivile. Det skaper sympati å beskrive palestinerne som hjelpeløse offer.

Disse påstandene er helt uriktig. Gazas tyranner har masse penger og materiell til å bygge tilfluktsrom. Og de har bygget mange av dem, problemet er bare at de avstengt for folket i Gaza.

Det er velkjent at Gaza er gjennomhullet av tunneler fra nord til sør. Det er ikke bare smuglertunnelen mot grensen til Egypt i sør. Over hele Gaza-stripen er det et velutbygd tunnelnettverk. Om lederskapet i Hamas hadde ønsket, kunne de gjort dette til bomberom.

Men å redusere antallet drepte palestinere hører ikke med i Hamas sin handlingsplan. Tvert imot, de ønsker så mange ofre som mulig på palestinsk side for å berike seg på verdenssamfunnets sympati. De vil gjemme seg bak en hjelpeløs befolking og bruke dem som menneskelig skjold.

Hva har Hamas gjort for å forbedre levestandarden på Gaza-stripen etter Israels fullstendige tilbaketrekning i 2005? Hva om Hamas, i stedet for å importere raketter og andre våpen fra Iran, hadde prøvd å gjøre sitt lille fyrstedømme til en oase av fri konkurranse i stedet for en islamistisk tyranni bygget på hat? I stedet må befolkningen leve på veldedighet.

Hamas har blåst pust i vinden med sin kyniske beslutning om å starte en krig mot Israel, og folket i Gaza høster storm.

Gaza har ikke bomberom. Til gjengjeld har landstripen en terroristbevegelse som bruker sivile som menneskelige skjold. Ved å tolerere en slik regjering, og ved å heie når deres islamistiske herskere provoserer israelske motangrep ved å skyte raketter mot israelske sivile, kan ikke folket i Gaza skylde på den jødiske staten eller verdensssamfunnet for sin skjebne. Mangelen på bomberom på Gaza-stripen kan aldri bli et argument mot at Israel får forsvare sine innbyggere.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart