Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Minst 29 israelske soldater drept

Dmtri Levitas ble drept i natt under tjeneste i det israelske forsvaret. Han er en av 29 drepte israelske soldater i den pågående aksjonen i Gaza. (Foto: IDF)
Dmtri Levitas ble drept i natt under tjeneste i det israelske forsvaret. Han er en av 29 drepte israelske soldater i den pågående aksjonen i Gaza. (Foto: IDF)
To israelske soldater ble drept natt til onsdag. Dødstallet for israelerne er nå høyere enn under militæroperasjonene i Gaza både i 2009 og 2012.

I natt ble kaptein Dmtri Levitas (26) drept av en snikskytter, og førsteløytnant Natan Cohen (23) ble drept av terrorister som skjøt mot israelske styrker.

Dermed er totalt 29 israelske soldater bekreftet drept til nå i ”Operation Protective Edge” i Gaza. I tillegg er en soldat savnet og antatt drept.

I løpet av det siste døgnet har om lag 20 israelske soldater blitt såret, og for tre av dem er tilstanden kritisk. Dette melder Ynetnews.com.

Tirsdag ble 13 drepte israelske soldater gravlagt, og til sammen deltok flere titusener i begravelsene deres.

Mandag ble til sammen ni soldater drept, skriver Times of Israel. To av dem ble drept mandag ettermiddag, i sammenstøt med terrorister på Gaza der også syv andre israelere ble alvorlig skadet. Tidlig mandag ble syv israelske soldater drept i kamper mot Hamas på både israelsk og palestinsk side av Gaza-grensen. Ifølge kilder i det israelske forsvaret ble fire av dem drept da de avdekket et forsøk på terrorangrep mot en kibbutz i Israel. Hamas-terrorister ikledd uniformer fra IDF tok seg gjennom en terrortunnel fra Gaza til Israel, og skjøt en granat mot en militær jeep ved utgangen av tunnelen. Alle de fire som befant seg i jeepen ble drept. Samtidig åpnet Hamas også ild på den andre siden av grensen, og drepte tre israelere i Gaza.

Senere gikk IDF til angrep mot terroristene som sto bak angrepet. Ti av dem skal ha blitt drept, mens to av dem kan ha lyktes i å flykte tilbake til Gaza.

– Vi betalte en høy pris, men vi unngikk en alvorlig katastrofe. Det finnes ikke noen Iron Dome som beskytter mot infiltrasjon gjennom tunneler, uttalte IDF-offiser Sami Turgeman etter hendelsen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart