Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

TV-kanaler avslører rakettavfyring i tettbygde strøk

Her avfyres en rakett av terrorister i Gaza like utenfor hotellet til et indisk tv-team. (Foto: Skjermdump fra NDTV / YouTube)
Her avfyres en rakett av terrorister i Gaza like utenfor hotellet til et indisk tv-team. (Foto: Skjermdump fra NDTV / YouTube)
Den indiske kanalen NDTV fanget opp på kamera hvordan terrorister i Gaza rigget opp en rakettavfyringsrampe og avfyrte raketter midt i et tettbygd hotell- og boligstrøk i Gaza by. France 24 avslørte rakettavfyringsrampe like ved FN-bygning.

På den måten beviser de hvordan Hamas og de andre terroristene i Gaza bruker tettbygde strøk, med mengder av sivile i omgivelsene, som base for terrorangrep.

Den indiske reporteren Sreenivasan Jain viser i sin reportasje hvordan palestinske menn raskt rigger opp en avfyringsrampe skjult under et blått partytelt, og deretter avfyrer en rakett mot Israel. Det hele utspant seg bare noen meter utenfor hotellet det indiske tv-teamet befant seg på, og alt ble filmet fra hotellvinduet. Opptaket ble gjort mandag, den siste dagen før den pågående 72 timer lange våpenhvilen inntraff. Reporteren beskriver at området er fullt av hoteller og leilighetsbygninger. Etter avfyringen forteller han foran kamera utenfor hotellet at de har blitt bedt om å trekke seg tilbake umiddelbart fra området, på grunn av muligheten for et israelsk motangrep.

”Hamas har ikke vært vennlig innstilt til noen som helst rapportering om deres avfyring av raketter. Men på samme måte som vi rapporterte om de rystende konsekvensene av Israels offensiv mot Gazas sivile, er det like viktig å rapportere om hvordan Hamas plasserer disse sivile i fare, ved å avfyre raketter dypt inne i hjertet av sivile soner”, skriver tv-kanalen på sine nettsider.

Her kan du se NDTVs avslørende reportasje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A_fP6mlNSK8[/youtube]

 

Tirsdag publiserte også den franske kanalen France 24 en avslørende sak om Hamas’ metoder. De viste bilder som dokumenterte at det var utplassert en rakettavfyringsrampe bare 100 meter fra en FN-bygning, der FN-flagget vaiet. Et hotell der flere utenlandske journalister som dekket konflikten bodde, befant seg bare 50 meter fra avfyringsrampen, ifølge kanalens korrespondent Gallagher Fenwick.

– Denne typen anretninger er i kjernen av debatten. Den israelske hæren har gjentatte ganger anklaget de militante palestinerne for å skyte fra tettbefolkede sivile områder, og det vi ser her er akkurat en slik anretning, rapporterte Gallagher.

Her kan du se reportasjen fra France 24:Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart