Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

80 rakettangrep siden våpenhvilebruddet

Dette bildet av raketter som er avfyrt fra Gaza mot Israel ble tatt tirsdag kveld, og publisert på Twitter. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Dette bildet av raketter som er avfyrt fra Gaza mot Israel ble tatt tirsdag kveld, og publisert på Twitter. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Etter at Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag, har terrorister i Gaza avfyrt 80 raketter mot Israel. Både Hamas og Fatah tar på seg ansvar for rakettangrepene. Det israelske forsvaret forbereder nå fortsettelsen på militæroperasjonen, og kaller inn igjen 2.000 av reservesoldatene som deltok tidligere i sommer.

Da Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag om lag klokken kvart på tre norsk tid ved at tre raketter ble avfyrt mot Beersheba, responderte Israel med å gå til luftangrep mot ti terrorbaser i Gaza i løpet av de første to timene, og forlate forhandlingene i Egypt. Israel har hele tiden gjort det klart at de ikke vil delta i de indirekte våpenhvileforhandlingene med Hamas samtidig som Hamas gjennomfører angrep mot landet.

 

56 raketter tirsdag

Rakettangrepene fra Gaza fortsatte utover ettermiddagen og kvelden, og ved midnatt tirsdag var det avfyrt 56 raketter. Minst åtte av dem var rettet mot Tel Aviv-distriktet, og også Jerusalem ble forsøkt rammet. En rakett slo ned i et handlesenter i Ashkelon-regionen, men forårsaket ingen personskader. Rakettforsvarssystemet Iron Dome skal ha avskjært ti av rakettene, ifølge Channel 2.

Sent tirsdag kveld kom Hamas med en uttalelse der de tok på seg ansvaret for tirsdagens rakettangrep. Omtrent på samme tid meldte Channel 10 at IDF var i ferd med å forberede en ny bakkeoperasjon i Gaza.

 

Fatah angriper også

Etter noen timers stillstand midt på natten, startet angrepene opp igjen i morgentimene onsdag. Klokken ni på morgenen norsk tid meldte IDF at totalt 70 raketter var avfyrt fra Gaza siden våpenhvilebruddet, og at det israelske luftforsvaret hadde angrepet til sammen 60 terrorbaser i Gaza i løpet av det samme tidsrommet.

Klokken 11 norsk tid har antallet rakettangrep steget til 80.

PA-president Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah, som har kontrollen over Vestbredden, kastet seg i formiddag også inn i krigen. Fatahs væpnede fløy kom om lag klokken 11 norsk tid med en uttalelse der de tok på seg ansvaret for to raketter mot Ashkelon i dag tidlig.

 

Terroristleder kan være drept

IDF har bekreftet at tre personer omkom i et av luftangrepene tirsdag kveld. Angrepet var rettet mot boligen til topplederen i Hamas’ væpnede styrker, Muhammed Deif, i Gaza by. To av de omkomne er hans kone og et av deres barn, og den tredje er en mann med foreløpig ubekreftet identitet, som kan ha vært Deif.

Israels innenriksminister Gideon Sa’ar uttaler at Deif er en erkemorder på linje med Osama Bin Laden, og at muligheten bør gripers om man får en sjanse til å likvidere ham.

Vitenskaps- og teknologiminister Yaakov Perry, som tidligere har vært i lederposisjon innen den israelske etterretningstjenesten Shin Bet, sier at Israel aldri ville ha bombet Deifs hus dersom man ikke hadde mottatt etterretningsinformasjon om at han faktisk befant seg der.

Justisminister Tzipi Livni sier at også hun gir sin fulle støtte til angrepet mot Deif.

Hamas hevder at minst 11 er drept og 16 skadet i luftangrepene i Gaza det siste døgnet, men tallene er ikke bekreftet av andre kilder.

 

Forbereder fortsettelsen

Det israelske sikkerhetsrådet skal møtes onsdag klokken 13 norsk tid for å drøfte fortsettelsen av militæroperasjonen.

I dag tidlig ble det kjent at 2.000 reservesoldater er innkalt til tjeneste. På det meste var 86.000 reservesoldater i tjeneste under bakkeoperasjonen i Gaza i juli.

Fra i natt er også Hjemmefrontens sikkerhetsinstrukser gjeninnført for befolkningen i distriktet rundt Gaza. Instruksene legger begrensninger på mulighetene til å samles i store folkemengder, og på bevegelsesfriheten til barn og ungdommer som befinner seg på sommerleirer eller ved utdanningsinstitusjoner, fordi avstanden til nærmeste bombesikrede rom hele tiden må være svært kort.

I Times of Israels liveblog kan du lese mer om det siste døgnets hendelser, og følge utviklingen utover dagen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart