Søk
Dette bildet av raketter som er avfyrt fra Gaza mot Israel ble tatt tirsdag kveld, og publisert på Twitter. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Dette bildet av raketter som er avfyrt fra Gaza mot Israel ble tatt tirsdag kveld, og publisert på Twitter. (Foto: Skjermdump fra Twitter)

80 rakettangrep siden våpenhvilebruddet

Etter at Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag, har terrorister i Gaza avfyrt 80 raketter mot Israel. Både Hamas og Fatah tar på seg ansvar for rakettangrepene. Det israelske forsvaret forbereder nå fortsettelsen på militæroperasjonen, og kaller inn igjen 2.000 av reservesoldatene som deltok tidligere i sommer.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Da Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag om lag klokken kvart på tre norsk tid ved at tre raketter ble avfyrt mot Beersheba, responderte Israel med å gå til luftangrep mot ti terrorbaser i Gaza i løpet av de første to timene, og forlate forhandlingene i Egypt. Israel har hele tiden gjort det klart at de ikke vil delta i de indirekte våpenhvileforhandlingene med Hamas samtidig som Hamas gjennomfører angrep mot landet.

 

56 raketter tirsdag

Rakettangrepene fra Gaza fortsatte utover ettermiddagen og kvelden, og ved midnatt tirsdag var det avfyrt 56 raketter. Minst åtte av dem var rettet mot Tel Aviv-distriktet, og også Jerusalem ble forsøkt rammet. En rakett slo ned i et handlesenter i Ashkelon-regionen, men forårsaket ingen personskader. Rakettforsvarssystemet Iron Dome skal ha avskjært ti av rakettene, ifølge Channel 2.

Sent tirsdag kveld kom Hamas med en uttalelse der de tok på seg ansvaret for tirsdagens rakettangrep. Omtrent på samme tid meldte Channel 10 at IDF var i ferd med å forberede en ny bakkeoperasjon i Gaza.

 

Fatah angriper også

Etter noen timers stillstand midt på natten, startet angrepene opp igjen i morgentimene onsdag. Klokken ni på morgenen norsk tid meldte IDF at totalt 70 raketter var avfyrt fra Gaza siden våpenhvilebruddet, og at det israelske luftforsvaret hadde angrepet til sammen 60 terrorbaser i Gaza i løpet av det samme tidsrommet.

Klokken 11 norsk tid har antallet rakettangrep steget til 80.

PA-president Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah, som har kontrollen over Vestbredden, kastet seg i formiddag også inn i krigen. Fatahs væpnede fløy kom om lag klokken 11 norsk tid med en uttalelse der de tok på seg ansvaret for to raketter mot Ashkelon i dag tidlig.

 

Terroristleder kan være drept

IDF har bekreftet at tre personer omkom i et av luftangrepene tirsdag kveld. Angrepet var rettet mot boligen til topplederen i Hamas’ væpnede styrker, Muhammed Deif, i Gaza by. To av de omkomne er hans kone og et av deres barn, og den tredje er en mann med foreløpig ubekreftet identitet, som kan ha vært Deif.

Israels innenriksminister Gideon Sa’ar uttaler at Deif er en erkemorder på linje med Osama Bin Laden, og at muligheten bør gripers om man får en sjanse til å likvidere ham.

Vitenskaps- og teknologiminister Yaakov Perry, som tidligere har vært i lederposisjon innen den israelske etterretningstjenesten Shin Bet, sier at Israel aldri ville ha bombet Deifs hus dersom man ikke hadde mottatt etterretningsinformasjon om at han faktisk befant seg der.

Justisminister Tzipi Livni sier at også hun gir sin fulle støtte til angrepet mot Deif.

Hamas hevder at minst 11 er drept og 16 skadet i luftangrepene i Gaza det siste døgnet, men tallene er ikke bekreftet av andre kilder.

 

Forbereder fortsettelsen

Det israelske sikkerhetsrådet skal møtes onsdag klokken 13 norsk tid for å drøfte fortsettelsen av militæroperasjonen.

I dag tidlig ble det kjent at 2.000 reservesoldater er innkalt til tjeneste. På det meste var 86.000 reservesoldater i tjeneste under bakkeoperasjonen i Gaza i juli.

Fra i natt er også Hjemmefrontens sikkerhetsinstrukser gjeninnført for befolkningen i distriktet rundt Gaza. Instruksene legger begrensninger på mulighetene til å samles i store folkemengder, og på bevegelsesfriheten til barn og ungdommer som befinner seg på sommerleirer eller ved utdanningsinstitusjoner, fordi avstanden til nærmeste bombesikrede rom hele tiden må være svært kort.

I Times of Israels liveblog kan du lese mer om det siste døgnets hendelser, og følge utviklingen utover dagen.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart