En av de drepte var Zevik Etzion. (Foto: Privat)
En av de drepte var Zevik Etzion. (Foto: Privat)

To israelere drept i granatangrep mot kibbutz

Tirsdag kveld ble to menn drept og fire personer skadet da en kibbutz ble rammet av granatangrep fra Gaza. Også tidligere på dagen ble en mengde mennesker skadet da et hus i Ashdod ble truffet av en rakett. 116 raketter og granater ble avfyrt mot Israel tirsdag.

Like før våpenhvilen inntraff klokken 19 tirsdag kveld, avfyrte terrorister i Gaza en serie med granater mot Eshkol-regionen. Kibbutz Nirim ble hardt rammet av granatangrepet. Der ble to menn drept, og fire skadet. En av mennene døde på stedet kort tid etter eksplosjonen, mens de medisinske førstehjelperne fra Magen David Adom forsøkte å redde livet hans. Den andre døde på sykehuset noen timer senere, av skadene han hadde blitt påført, skriver Times of Israel.

De to drepte var Zevik Etzion (55) og Shahar Melamed (43). Etzion var sikkerhetssjef i kibbutzen, og mangeårig frivillig ambulansesjåfør for Magen David Adom. Han etterlater seg kone og fem barn. Melamed var landbruksarbeider ved kibbutzen, og etterlater seg kone og tre barn. I Israel Hayom kan du lese mer om ofrene og flere øyenvitneskildringer.

Etter disse to drapene, er totalt seks sivile drept på israelsk side i løpet av Operation Protective Edge.

Rakett- og granatangrepene pågikk med full styrke hele tirsdagen frem til våpenhvilen. Totalt ble 116 raketter og granater avfyrt denne dagen, skriver Jerusalem Post.

 

Rammet barnehage i Ashdod

På ettermiddagen eksploderte en rakett på lekeplassen til en barnehage i Ashdod. Ingen kom til skade, men raketten forårsaket ødeleggelser på lekeplassen og barnehagens område.

– Tårene bare strømmer mens jeg står her. Jeg elsker denne barnehagen som mitt eget hjem. Vi hadde gjort ferdig 90 prosent av forberedelsene til et nytt år, og det knuser hjertet mitt å se alt dette. Hvordan skal jeg fortelle barna at barnehagen ble angrepet? Uttaler en førskolelærer til Ynetnews.com.

En kraftlinje i Eshkol-regionen ble truffet av en rakett på formiddagen.

 

Rakett traff bolighus i Ashkelon

På morgenen slo en rakett ned i et bolighus i Ashkelon. Eksplosjonen forårsaket et stort hull i taket og to totalt ødelagte rom i huset, og 50 naboleiligheter ble også påført skader.

Familien som bodde i huset besto av to barn på 14 og 17 år, og deres foreldre. Alle fire var på vei til husets bombesikrede rom da raketten eksploderte kort tid etter at alarmen gikk. Ingen av dem ble skadet. 69 personer ble imidlertid fraktet til sykehus etter eksplosjonen. 28 av dem hadde fått lettere skader, og 41 var så preget av angst at de ble brakt til behandling. Seks av pasientene var barn mellom to og åtte år.

De fleste av rakettangrepene tirsdag var rettet mot byene i Sør-Israel, men både i morgentimene og like før våpenhvilen startet ble flere raketter avfyrt mot Tel Aviv-området. Hamas har tatt på seg ansvaret for angrepene mot Tel Aviv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart