Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

To israelere drept i granatangrep mot kibbutz

En av de drepte var Zevik Etzion. (Foto: Privat)
En av de drepte var Zevik Etzion. (Foto: Privat)
Tirsdag kveld ble to menn drept og fire personer skadet da en kibbutz ble rammet av granatangrep fra Gaza. Også tidligere på dagen ble en mengde mennesker skadet da et hus i Ashdod ble truffet av en rakett. 116 raketter og granater ble avfyrt mot Israel tirsdag.

Like før våpenhvilen inntraff klokken 19 tirsdag kveld, avfyrte terrorister i Gaza en serie med granater mot Eshkol-regionen. Kibbutz Nirim ble hardt rammet av granatangrepet. Der ble to menn drept, og fire skadet. En av mennene døde på stedet kort tid etter eksplosjonen, mens de medisinske førstehjelperne fra Magen David Adom forsøkte å redde livet hans. Den andre døde på sykehuset noen timer senere, av skadene han hadde blitt påført, skriver Times of Israel.

De to drepte var Zevik Etzion (55) og Shahar Melamed (43). Etzion var sikkerhetssjef i kibbutzen, og mangeårig frivillig ambulansesjåfør for Magen David Adom. Han etterlater seg kone og fem barn. Melamed var landbruksarbeider ved kibbutzen, og etterlater seg kone og tre barn. I Israel Hayom kan du lese mer om ofrene og flere øyenvitneskildringer.

Etter disse to drapene, er totalt seks sivile drept på israelsk side i løpet av Operation Protective Edge.

Rakett- og granatangrepene pågikk med full styrke hele tirsdagen frem til våpenhvilen. Totalt ble 116 raketter og granater avfyrt denne dagen, skriver Jerusalem Post.

 

Rammet barnehage i Ashdod

På ettermiddagen eksploderte en rakett på lekeplassen til en barnehage i Ashdod. Ingen kom til skade, men raketten forårsaket ødeleggelser på lekeplassen og barnehagens område.

– Tårene bare strømmer mens jeg står her. Jeg elsker denne barnehagen som mitt eget hjem. Vi hadde gjort ferdig 90 prosent av forberedelsene til et nytt år, og det knuser hjertet mitt å se alt dette. Hvordan skal jeg fortelle barna at barnehagen ble angrepet? Uttaler en førskolelærer til Ynetnews.com.

En kraftlinje i Eshkol-regionen ble truffet av en rakett på formiddagen.

 

Rakett traff bolighus i Ashkelon

På morgenen slo en rakett ned i et bolighus i Ashkelon. Eksplosjonen forårsaket et stort hull i taket og to totalt ødelagte rom i huset, og 50 naboleiligheter ble også påført skader.

Familien som bodde i huset besto av to barn på 14 og 17 år, og deres foreldre. Alle fire var på vei til husets bombesikrede rom da raketten eksploderte kort tid etter at alarmen gikk. Ingen av dem ble skadet. 69 personer ble imidlertid fraktet til sykehus etter eksplosjonen. 28 av dem hadde fått lettere skader, og 41 var så preget av angst at de ble brakt til behandling. Seks av pasientene var barn mellom to og åtte år.

De fleste av rakettangrepene tirsdag var rettet mot byene i Sør-Israel, men både i morgentimene og like før våpenhvilen startet ble flere raketter avfyrt mot Tel Aviv-området. Hamas har tatt på seg ansvaret for angrepene mot Tel Aviv.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart