Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

”Den islamske staten” blir forbudt organisasjon

Her avfyres raketter mot Israel fra Gaza, og en IS-assosiert nettside forteller at IS sto bak flere raketter mot Israel under krigen. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Her avfyres raketter mot Israel fra Gaza, og en IS-assosiert nettside forteller at IS sto bak flere raketter mot Israel under krigen. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Onsdag vedtok israelske myndigheter å formelt erklære terrorgruppen IS som en forbudt organisasjon. Dermed vil eventuelle skjulte IS-celler kunne straffeforfølges om de blir oppdaget. IS har allerede vist tilstedeværelse både i Gaza og i Jerusalem.

Forskriften som forbyr IS å drive virksomhet i Israel ble underskrevet av forsvarsminister Moshe Ya’alon onsdag.

– Dette er nødvendig for å beskytte statens sikkerhet og samfunnets velferd og orden, sier Ya’alon ifølge Ha’aretz.

Vedtaket gjør Israel i stand til å stanse forsøk på pengeinnsamling eller overføring av penger til lokale grupper eller enkeltpersoner som assosierer seg med IS, og straffeforfølge disse.

Vilkåret for å klassifisere en organisasjon som illegal, er at den fremmer, oppvigler eller oppfordrer til illegal aktivitet som terrorisme.

Vedtaket kommer dagen etter at det ble kjent at IS har halshugget en journalist med israelsk statsborgerskap, og samme dag som israelsk tv rapporterte om at IS-flagg ble brukt i massedemonstrasjon på Tempelhøyden i Jerusalem. Israels naboland Jordan er erklært som neste mål for de ekstremt brutale islamistene.

 

IS i Gaza?

Flere rapporter har indikert at IS har vært til stede i Gaza under krigen, og en IS-assosiert nettside har publisert en video på YouTube som angivelig viser raketter som avfyres mot Israel fra Gaza av organisasjonens lokale tilhengere. Bildet i denne saken er et skjermdump fra den videoen, der IS-flagget er plassert i hjørnet mens filmen viser raketter som avfyres.

«Hamas forsøker å dekke over at vi er her, men det er som å prøve å skygge for solen med bare en finger, skriver den IS-relaterte nettsiden.

 

Herzog: – IS truer Israel

Opposisjonsleder i Knesset, Isaac Herzog fra Arbeiderpartiet, sier ifølge Ynetnews.com at en internasjonal koalisjon nå bør stoppe ”Den islamske statens” farlige fremmarsj.

– IS’ økende makt og nærhet til Israel kan utgjøre en strategisk trussel mot Israel, sa Herzog da han talte på en sikkerhetskonferanse onsdag.

– Israel må bruke alle tilgjengelige midler for å skape en internasjonal koalisjon som vil ødelegge organisasjonen både økonomisk og militært, oppfordret han, men beklaget seg over at han opplever at landet er internasjonalt isolert og har begrensede muligheter til å lykkes med en slik mobilisering, noe han mener skyldes statsminister Netanyahus regjeringsstil.

 

– En mindre utfordring enn Hamas

Den tidligere israelske etterretningssjefen Amos Yadlin kom imidlertid samme dag med uttalelser der han beroliger israelerne om at IS i praksis vil ha små sjanser til å utgjøre noen stor trussel mot Israel, skriver Jerusalem Post.

– Det finnes ingen reell grunn til å være redd. IS er eksperter på PR og å skape frykt. De myrder sine fanger på en sjokkerende måte, og på den måten får de medieoppmerksomhet, sa Yadlin i en tale på Ashkelon Academic College.

– IS lykkes bare i å innta områder der ingen andre ønsker å dra – de bortgjemte sunnimuslimske områdene i det nordøstlige Syria og de øde delene av Irak, sa han.

Yadlin mener IS vil møte overlegen motstand dersom de forsøker å nærme seg shiamuslimske byer som Bagdad. For det israelske forsvaret ville IS være en mindre utfordring enn terroristene fra Hamas, sier han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart