Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

12 sikre steg til en ny Gaza-krig

Folkerettsekspert Alan Dershowitz. (Foto: The Huntington / Flickr.com)
Folkerettsekspert Alan Dershowitz. (Foto: The Huntington / Flickr.com)
Dette er overskriften på en kommentarartikkel av den anerkjente folkerettseksperten Alan Dershowitz, der han forklarer hvorfor Hamas vil gjøre alt for å ruste opp til nye angrep på Israel.

Nå som våpenhvilen mellom Hamas og Israel ser ut til å vare, mener Dershowitz at det internasjonale samfunnet legger alt til rette for at Hamas skal få ruste opp våpenlageret og trene opp nye mannskaper til neste steg i krigen mot Israel.

”De vil angripe Israel på nytt, med bedre raketter, dypere tunneler, og mer effektivt bruk av menneskelige skjold”, skriver han i kommentaren, som er publisert av Jerusalem Post.

 

Hvorfor Hamas vil forsøke å angripe på nytt

”Hamas vil på nytt bruke ”død-baby-strategien”, som går ut på at de plasserer sine avfyringsramper og tunnelinnganger i så tettbefolkede områder at Israel vil bli nødt til å drepe sivile for å kunne angripe de militære målene. De vil gjenta denne strategien, fordi den alltid virker. Den virker fordi Hamas gjør det enkelt for media å vise døde sivile, men vanskelig å vise rakettene og tunnelene bak de menneskelige skjoldene”, skriver Dershowitz.

Han mener at den ensidigheten som på denne måten oppstår i mediene, skaper aggresjon mot Israel i folkeopinionen, og legger grunnlaget for kravene om internasjonale etterforskninger og straffeforfølgelse av israelske soldater og offiserer.

”Israel vinner krigen på bakken, mens Hamas vinner krigen om den internasjonale folkeopinionen. Deretter gjenoppbygger Hamas mannskapene og våpenlagrene sine, mens Israel lider permanent skade på sitt omdømme for å ha gjort det et hvert demokrati ville ha gjort – og på en bedre måte. Så hvorfor skulle ikke Hamas gjenta sin vinnerstrategi gang etter gang?” spør han.

Et svar kunne ha vært at nye angrep fra Hamas vil føre til at flere sivile vil dø, flere bygninger vil bli ødelagt og folket i Gaza vil lide mer nød, foreslår han.

”Men lederne i Gaza lar ikke bare være å bekymre seg over dette, de ønsker disse resultatene velkommen. Jo flere døde sivile, jo bedre fungerer PR-strategien deres. Det har fungert før, og det vil fungere igjen”, skriver Dershowitz.

Han forutsier at den kommende granskningsrapporten om Israels opptreden under Gaza-krigen i sommer vil få preg av å ligne Goldstone-rapporten, som fordømte Israel for de sivile tapene under krigen i desember 2008 og januar 2009. Han mener at lederen for den pågående FN-granskningen av Israel allerede har felt sin dom over Israel og statsminister Netanyahu som krigsforbrytere, før han har sett et eneste bevis.

 

12 sikre steg til en ny krig mot Hamas

Her er de 12 stegene Dershowitz anbefaler verdenssamfunnet å følge dersom man ønsker en gjentakelse av sommerens krig i løpet av en toårsperiode, der flere sivile vil dø som menneskelige skjold for Hamas.

1. Legg skylden på Israel i stedet for Hamas for de døde barna.

2. Anklag Israel for krigsforbrytelser.

3. Sett FN til å fabrikkere bevis og trekke feilaktige konklusjoner mot Israel.

4. Oppfordre til boikott og sanksjoner mot Israel.

5. Forlang at USA kutter sin støtte til Israel.

6. Fremskaff “akademikere” som kan hevde at det er lovlig for folk under okkupasjon å yte motstand ved å avfyre raketter fra sivile områder mot sivile mål, og ved å grave tunneler med innganger og utganger i sivile strøk.

7. La Holocaust-overlevere og deres barn sette inn annonser i aviser der de sammenligner det Israel gjør i selvforsvar med nazistenes folkemord på jødene, uten å nevne terrortrusselen mot Israel.

8. Aksepter ukritisk at Hamas’ statistikk over sivile drepte, til tross for Hamas’ lange tradisjon for å forfalske disse tallene.

9. Fokuser på å sammenligne antallet døde på palestinsk og israelsk side, uten å forklare at det er en del av Hamas’ strategi å øke antallet dødsofre ved å bruke sivile som menneskelige skjold og reservere bomberommene sine kun for terrorister.

10. Få Nobelprisvinnere som Jimmy Carter og Desmond Tutu til å fordømme Israel for ”uproporsjonal maktbruk”.

11. Få Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser til å åpne en etterforskning mot Israel.

12. Behandle demokratiet Israel som noe man kan sammenligne moralsk med terrororganisasjonen Hamas.

 

To steg til å redusere sannsynligheten for en ny krig

Dershowitz legger også frem en alternativ strategi, hvis målet heller skulle være å unngå at Israel bli tvunget inn i flere kriger mot terroristene i Gaza. Den har bare to punkter:

1. Fordøm Hamas for å ha startet krigen, angrepet sivile fra sivile områder, og med vilje ha forsøkt å øke antallet sivile døde ved å reservere sine bomberom for terrorister og ikke for sivile.

2. Avvæpne Hamas, og ikke tillat dem å gjenoppruste.

”Problemet er at det internasjonale samfunnet ser ut til å følge tolvstegsprogrammet i stedet for tostegsprogrammet”, konkluderer Alan Dershowitz.

Les her om Hamas’ mål: Å utslette staten Israel.

Les her om en rekke gode grunner til å stå på Israels side.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart