Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas rapporterer om ny tunnelbygging

Inngangen til en av de over 30 terrortunnelene fra Gaza til Israel som ble funnet av det israelske forsvaret i sommer. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Inngangen til en av de over 30 terrortunnelene fra Gaza til Israel som ble funnet av det israelske forsvaret i sommer. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Nye angrepstunneler fra Gaza til Israel skal allerede være under utgraving, ifølge kilder i Hamas.

– Det går bra med både oss, våre tunneler og våre våpen, sier en av gravemannskapene i en reportasje som ble publisert av det Hamas-tilknyttede nettstedet al-Resalah søndag 19. oktober.

Reportasjen forteller at Hamas’ væpnede avdeling fortsetter å grave tunneler, også etter sommerens krig, og at Hamas-medlemmene ”ser på hver tomme de graver ut som et sted der en israelsk soldat kan bli kidnappet eller drept”.

Nettstedets reporter skriver at han har besøkt en av tunnelene, men avslører ikke hvor på Gaza-stripen den befinner seg. Han siterer lederen blant de militante graverne slik:

– Vi trenger hvert minutt. Vi har mye arbeid foran oss, som krever enorm innsats og tålmodighet.

Hamas-offiseren sier at arbeidet inne i tunnelen ikke har stanset opp på noe tidspunkt, og at hans menn påbegynte utgravingen av denne tunnelen ”for noen år siden”.

– Takk Gud for at han har fått oss soldater til å spesialisere oss på å grave tunneler. Det er sant at dette er hardt arbeid, men vi har i tankene at vi kommer til å bli belønnet av Gud, sier en av Hamas-mennene i tunnelen.

Ifølge reportasjen ble tunnelen angrepet av det israelske luftvåpenet i sommer, da Hamas-krigere ble observert mens de kom ut fra den. Tunnelen skal ha blitt restaurert under en av våpenhvilene mellom Hamas og Israel.

Saken fra Hamas-nettstedet er referert av blant andre Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart