Teddy Stadium i Jerusalem var planlagt åsted for terrorangrep av Hamas. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Teddy Stadium i Jerusalem var planlagt åsted for terrorangrep av Hamas. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

50 arrestert for terrorplanlegging

20 personer er i høst arrestert i Jordan for å ha drevet planlegging av terrorangrep i Israel. 30 andre er arrestert på Vestbredden, for å ha planlagt terror mot blant annet Jerusalems største fotballstadion.

Al Jazeera rapporterte søndag at jordanske myndigheter har arrestert 20 personer de mener har planlagt terror mot Israel. Mange av de 20 skal ha tilknytning til Det muslimske brorskap, som Hamas er en del av. De skal ha drevet pengeinnsamling for å anskaffe våpen og smugle dem til Vestbredden, og de skal også ha forsøkt å trene opp andre til væpnet kamp, skriver Times of Israel.

Det er ikke kjent nøyaktig når arrestasjonene ble gjort, men ifølge Al Jazeeras rapport var det i samme tidsrom som da 30 mistenkte Hamas-terrorister i september ble arrestert av israelsk politi for terrorplanlegging. Disse arrestasjonene ble offentliggjort av etterretningstjenesten torsdag 27. november.

Gruppen på 30 skal ifølge israelsk etterretning ha mottatt ordre fra et Hamas-hovedkvarter i Tyrkia. De skal ha planlagt blant annet å kidnappe israelske borgere i inn- og utland, infiltrere israelske landsbyer, avfyre bilbomber, utføre terrorangrep langs veiene, angripe Jerusalem-trikken – og å gjennomføre et omfattende terrorangrep mot Jerusalems største fotballstadion Teddy Stadium, der laget Beitar Jerusalem spiller sine hjemmekamper.

De fleste av de 30 skal ha blitt rekruttert mens de studerte i Jordan, og ha blitt trent opp i enten Syria eller Gaza, hvor de tok seg inn og ut gjennom smuglertunneler fra Sinai.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart