Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas vil angripe Israel fra nord

En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas avslører for første gang at de avfyrte flere raketter mot Israel fra Libanon under Gaza-krigen i fjor sommer. Nå ber de syriske og libanesiske myndigheter om samarbeidsvilje for at de skal kunne styrke sine baser i de palestinske flyktningleirene nord for Israel.

Under et Hamas-arrangement i Gaza 4. februar kom talsmannen Mahmoud Zahar med en oppfordring til myndighetene i Libanon og Syria om å tillate Hamas å etablere baser for sine væpnede styrker i de palestinske flyktningleirene i de to landene. Hamas vil at disse basene skal være underlagt ledelsen for organisasjonens væpnede avdeling i Gaza.

– De vil utføre motstandskampen i det nordlige Palestina, og stå sammen med oss om frigjøringen, sa Zahar, ifølge en rapport i den libanesiske avisen Al-Hayat, som er gjengitt på engelsk av Ha’aretz.

MEMRI opplyser at det er første gang Hamas har kommet med en slik offentlig uttalelse om at de har til hensikt å åpne en ny front mot Israel fra Syria og Libanon.

 

– Har allerede avfyrt raketter fra nord

Nyhetssjefen i Hamas’ tv-kanal Al-Aqsa TV, Imad Zaqut, har forklart i en artikkel at Zahars uttalelser ”viser at Hamas vil at den fremtidige konflikten med Israel skal være vidtrekkende, og at Israel også skal bli angrepet fra nord”.

Zaqut viser til at flere raketter avfyrt av Hamas slo ned i Tel Aviv-området under krigen i fjor sommer, og forklarer at hvis Hamas også kan avfyre raketter fra nord i stor skala, vil de kunne være en trussel mot hele Israel.

I artikkelen avslører han dessuten at Hamas allerede under sommerens krig avfyrte noen raketter fra Libanon. Dette er informasjon Hamas-kilder tidligere ikke har kommet med. Ifølge Zaqut var hensikten med disse rakettene ”å forvirre sionistfiendens beregninger”.

 

– Planlegger full krig

”Det ser ut til at Hamas tenker og planlegger ut fra at det vil komme en full krig, som vil omfatte store deler av Palestinas land. Lederskapet begynte å forberede seg på dette umiddelbart etter kampene i Gaza, og muligens mens kampene pågikk. I denne sammenhengen har båndene mellom Hamas og Hizbollah blitt fornyet. Jeg tror at Zahars uttalelser ble gitt i samråd med Hizbollah på høyeste nivå”, skrev Zaqut.

Relasjonen mellom Hamas og Hizbollah har vært kjølig de siste to årene på grunn av borgerkrigen i Syria, der Hizbollah støtter Assad-regimet. De har imidlertid gjort flere tegn til å nærme seg hverandre igjen i månedene etter Gaza-krigen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart