Veikrysset Tapuah, der en IDF-patrulje ble beskutt onsdag, slik det så ut etter et terrorangrep på samme sted i 2013. (Foto: Magen David Adom)
Veikrysset Tapuah, der en IDF-patrulje ble beskutt onsdag, slik det så ut etter et terrorangrep på samme sted i 2013. (Foto: Magen David Adom)

Skyteangrep, terrorforsøk og price tag-hærverk

En israelsk militærpatrulje ble beskutt, en palestiner med kniv ble stanset fra å ta seg ulovlig inn i Israel, og bosettere fra ulovlig utpost ødela to biler.

Ukjente gjerningsmenn avfyrte skudd mot en israelsk militærpatrulje nord på Vestbredden onsdag. Ingen av soldatene i patruljen ble truffet, men et av kjøretøyene ble lettere skadet, ifølge Times of Israel. IDF har ikke kommet med detaljerte opplysninger om angrepet de ble utsatt for, men flere israelske medier melder at skuddene ble avfyrt fra en forbipasserende bil. Angrepet skjedde på Route 60, en vei som benyttes av både palestinere og israelere på Vestbredden, mellom Nablus og Jenin. Veien forbinder både israelske og palestinske byer i området. Veistrekningen har vært utsatt for angrep tidligere også.

Samme dag forsøkte en palestiner væpnet med kniv å ta seg inn i Israel fra Gaza for å utføre et terrorangrep. Vedkommende ble pågrepet og innbrakt til avhør.

Torsdag morgen skal et price tag-angrep ha funnet sted, antagelig utført av kriminelle, ekstreme jødiske bosettere fra den ulovlige utposten Adei Ad. Utposten består ifølge Wikipedia av om lag 20 familier, og innbyggere der har tidligere gått til angrep på både israelske soldater og en amerikansk delegasjon. Vandalene skal ha sprayet graffiti og satt fyr på to biler i landsbyen Mughayir i nærheten av Ramallah, ifølge Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart