En rakett avfyrt fra Gaza på vei mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
På under ett døgn er det skutt over 90 raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Rakettangrep på uavhengighetsdagen

Torsdag kveld ble en rakett avfyrt fra Gaza mot Israel for første gang på fire måneder. Det israelske forsvaret besvarte angrepet senere samme kveld.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Raketten fra Gaza slo ned på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen, og ingen kom til skade. Rakettalarmen gikk i flere av de omkringliggende landsbyene. Etter det IDF erfarer, var det ikke Hamas, men opprørere som handlet på egen hånd som sto bak rakettangrepet. IDF tolker ikke angrepet som en start på en ny eskalering av konflikten, men mener det sannsynligvis var et enkelttilfelle, ifølge Ynetnews.com.

Dette var den fjerde gangen en rakett ble avfyrt fra Gaza mot Israel etter krigen sommeren 2014, og den første siden 20. desember, skriver Jerusalem Post.

Israel holder de Hamas-kontrollerte myndighetene ansvarlige for angrepene fra Gaza, og ved midnattstid torsdag besvarte israelske styrker rakettangrepet ved å angripe en av Hamas’ utposter ved Beit Hanoun nord på Gaza-stripen med ild fra tanks. Det er ikke meldt om personskader på palestinsk side etter det israelske motangrepet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart