Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestiner drept da han angrep grensepolitiet

Skjermdump fra Ha'aretz.
Skjermdump fra Ha'aretz.
En palestinsk mann forsøkte å kaste en bombe mot israelsk grensepoliti i Jenin onsdag morgen. Han ble drept av israelske styrker under angrepsforsøket.

Tropper fra det israelske grensepolitiet var på oppdrag i Jenin onsdag morgen. Ifølge Times of Israel var troppene der for å gjennomføre arrestasjoner. Da de israelske styrkene var i ferd med å forlate byen, ble de oppmerksomme på at en person sto klar til å kaste en bombe mot dem. En av grensepolitimennene skjøt mannen, som døde av skadene før han rakk fram til sykehuset, ifølge kilder i det palestinske helsevesenet. Bomben falt fra hånden til gjerningsmannen da han ble skutt, og den eksploderte ved siden av ham like etterpå.

Ifølge Jerusalem Post ble tre personer arrestert av de israelske sikkerhetsstyrkene i Jenin. En av dem er anklaget for å være aktiv i Hamas. Til sammen ble ti personer arrestert på Vestbredden i løpet av natten. Ni av dem er pågrepet for å være involvert i terrorisme, og en av dem for vold og fredsforstyrrelser i et område med både sivile og soldater.

Kvelden før han gikk til angrep, skrev gjerningsmannen på Facebook at han hadde ”bestemt seg for å møte Allah”. Han skrev: ”Nå er det mulig å gjøre det jeg vil, å gjøre alt. Og jeg har bestemt meg for å møte Allah.”

Hamas hevder at gjerningsmannen var et av deres medlemmer, ifølge Ha’aretz. Han var 23 år gammel ifølge de tre avisene.

Det er to måneder siden forrige skyteepisode på Vestbredden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart