Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Trapper opp kampen mot militante på ytre høyrefløy

Et arkivbilde fra en tidligere arrestasjon av Meir Ettinger. (Foto: Ehud Amiton, Tazpit, via ynetnews.com)
Et arkivbilde fra en tidligere arrestasjon av Meir Ettinger. (Foto: Ehud Amiton, Tazpit, via ynetnews.com)
Israelsk politi har gjennomført søk og arrestasjoner i utposter som huser militante jøder på ytre høyrefløy.

I forrige uke gjennomførte israelske sikkerhetsstyrker raid i de to jødiske utpostene Adei Ad og Baladim på Vestbredden. Her blir det antatt at kjernen på omkring hundre personer mistenkt for å høre til jødiske terrornettverk holder til, skriver Yossi Melman i Jerusalem Post.

Meir Ettinger (24) og Evytar Slonim har fått administrativ forvaring, som betyr at de kan holdes fengslet i opptil seks måneder uten at deres sak prøves for domstolen.

Ettinger er barnebarnet til Meir Kahane, den jødiske ekstremisten som ble drept av en palestinsk terrorist i New York i 1990. Men han har ikke fått noen ekstrem oppdragelse, påpeker Chaim Levinson i Ha’aretz. Faren kommer fra kjernen av det religiøse-zionistiske establishment, som tror  helhjertet på staten.

Ettinger falt tidlig ut av skolesystemet, og slo seg sammen med ekstreme tenåringer blant bosettere. I desember 2011 ble han arrestert og satt under husarrest mistenkt for å ha samlet informasjon om forsvarsstyrkenes bevegelser. Informasjonen skulle bosetterungdommene bruke for å hindre fjerning av utposter.

Ettinger stakk av fra husarresten to ganger og ble fengslet. I løpet av 18 måneder i fengsel ble han radikalisert. I dag blir han sett på som den ubestridte lederen for jødiske terrorceller som har drept og skadet palestinere og vandalisert og satt ild på eiendom, inkludert moskéer og kirker. Slonim skal være et høytstående medlem av en av terrorcellene som har opprør mot staten Israel som en del av sitt manifest.

– Terroristenes hovedmål er å framprovosere en voldelig opptrapping som vil tvinge Israel til å svare med mer vold, skriver Melman. Ekstremistene ønsker å tenne en religiøs krig, skrev MIFF 31. juli. Levinson skriver at disse unge ekstremistene er mindre opptatt av å etablere utposter og bosetninger. Vold har i seg selv blitt et hovedmål. Ettinger har gjort det klart at han vil erstatte den sekulære demokratiske staten Israel med et jødisk kongedømme.

– Gruppens medlemmer flytter fra sted til sted. De lever på gaver eller midlertidige jobber i landbruk eller anlegg. Men Vestbredden er ikke deres viktigste operasjonsområde – delvis fordi mange av dem har fått reiseforbud der, skriver Levinson.

Israelske myndigheter forsøker å legge press på terrorcellene for å hindre at de kan operere fritt. De håper også at husundersøkelser og forhør kan gi bevis som gjør det mulig å domfelle terroristene. Hensikten med administrativ forvaring er å skille terrorcellenes ledere fra deres fotsoldater,  for i størst mulig grad å hindre at framtidige operasjoner skal lykkes.

– Bruken av administrativ forvaring er problematisk i en demokratisk stat, men Israel som et demokrati må også forsvare seg mot de som forsøker å misbruke landets verdier og spre politisk og ideologisk vold, enten det er israelere eller palestinere, kommenterer Melman.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart