Et arkivbilde fra en tidligere arrestasjon av Meir Ettinger. (Foto: Ehud Amiton, Tazpit, via ynetnews.com)
Et arkivbilde fra en tidligere arrestasjon av Meir Ettinger. (Foto: Ehud Amiton, Tazpit, via ynetnews.com)

Trapper opp kampen mot militante på ytre høyrefløy

Israelsk politi har gjennomført søk og arrestasjoner i utposter som huser militante jøder på ytre høyrefløy.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I forrige uke gjennomførte israelske sikkerhetsstyrker raid i de to jødiske utpostene Adei Ad og Baladim på Vestbredden. Her blir det antatt at kjernen på omkring hundre personer mistenkt for å høre til jødiske terrornettverk holder til, skriver Yossi Melman i Jerusalem Post.

Meir Ettinger (24) og Evytar Slonim har fått administrativ forvaring, som betyr at de kan holdes fengslet i opptil seks måneder uten at deres sak prøves for domstolen.

Ettinger er barnebarnet til Meir Kahane, den jødiske ekstremisten som ble drept av en palestinsk terrorist i New York i 1990. Men han har ikke fått noen ekstrem oppdragelse, påpeker Chaim Levinson i Ha’aretz. Faren kommer fra kjernen av det religiøse-zionistiske establishment, som tror  helhjertet på staten.

Ettinger falt tidlig ut av skolesystemet, og slo seg sammen med ekstreme tenåringer blant bosettere. I desember 2011 ble han arrestert og satt under husarrest mistenkt for å ha samlet informasjon om forsvarsstyrkenes bevegelser. Informasjonen skulle bosetterungdommene bruke for å hindre fjerning av utposter.

Ettinger stakk av fra husarresten to ganger og ble fengslet. I løpet av 18 måneder i fengsel ble han radikalisert. I dag blir han sett på som den ubestridte lederen for jødiske terrorceller som har drept og skadet palestinere og vandalisert og satt ild på eiendom, inkludert moskéer og kirker. Slonim skal være et høytstående medlem av en av terrorcellene som har opprør mot staten Israel som en del av sitt manifest.

– Terroristenes hovedmål er å framprovosere en voldelig opptrapping som vil tvinge Israel til å svare med mer vold, skriver Melman. Ekstremistene ønsker å tenne en religiøs krig, skrev MIFF 31. juli. Levinson skriver at disse unge ekstremistene er mindre opptatt av å etablere utposter og bosetninger. Vold har i seg selv blitt et hovedmål. Ettinger har gjort det klart at han vil erstatte den sekulære demokratiske staten Israel med et jødisk kongedømme.

– Gruppens medlemmer flytter fra sted til sted. De lever på gaver eller midlertidige jobber i landbruk eller anlegg. Men Vestbredden er ikke deres viktigste operasjonsområde – delvis fordi mange av dem har fått reiseforbud der, skriver Levinson.

Israelske myndigheter forsøker å legge press på terrorcellene for å hindre at de kan operere fritt. De håper også at husundersøkelser og forhør kan gi bevis som gjør det mulig å domfelle terroristene. Hensikten med administrativ forvaring er å skille terrorcellenes ledere fra deres fotsoldater,  for i størst mulig grad å hindre at framtidige operasjoner skal lykkes.

– Bruken av administrativ forvaring er problematisk i en demokratisk stat, men Israel som et demokrati må også forsvare seg mot de som forsøker å misbruke landets verdier og spre politisk og ideologisk vold, enten det er israelere eller palestinere, kommenterer Melman.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart