Israelsk politi pågriper en palestiner under opptøyer i Jerusalem onsdag 22. september. (Foto: Flash90)

Steinkasting og branner på Jom Kippur

På jødenes helligste dag gikk palestinere til angrep med steiner flere steder i Jerusalem. Flere steder er det også mistanke om ildspåsettelse.

Bølgen av opptøyer i Jerusalem fortsatte onsdag, på Jom Kippur – ”Den store forsoningsdagen”. Politiet melder om steinkasting i bydelene Talpiot, Pisgat Ze’ev og Beit Hanina. Ingen personer ble truffet i steinkasterangrepene, men en israelsk ambulanse ble skadet. I bydelen Shuafat ble det kastet steiner mot Jerusalem-trikken.

Natt til torsdag arresterte politiet 13 personer som er mistenkt for å ha kastet steiner og brannbomber. Ni av dem er mindreårige, ifølge Times of Israel.

 

Branntilløp flere steder

Natt til onsdag rykket brannvesenet i Jerusalem ut til en leilighetsbygning i bydelen Abu Tor, for å slukke brann fra en brannbombe. En hage og en balkong som tilhører en av leilighetene ble satt i brann.

Det var tilløp til brann flere steder, og politiet mistenker at flere av tilfellene kan dreie seg om ildspåsettelse. I tre bydeler brøt det ut brann i busker langs gaten. Et av stedene var like ved ”den bibelske dyrehagen”, en av byens turistattraksjoner.

 

Angrep på Vestbredden

Onsdag var det i tillegg opptøyer i Hebron, der opprørere støtte sammen med israelske sikkerhetsstyrker i forbindelse med begravelsen til en palestinsk kvinne som tirsdag ble drept da hun ifølge IDF forsøkte å knivstikke en soldat.

I Psagot på Vestbredden ble det kastet to brannbomber på gjerdet som omkranser bosetningen, men ingenting tok fyr i angrepet, og dermed ble ingen skadet.

Ved en kontrollpost i Jordan-dalen pågrep israelske soldater en palestinsk mann som var i besittelse av en bombe mens han beveget seg mot kontrollposten.

 

Sikkerhetstiltak i Jerusalem

Den jødiske høytiden Jom Kippur kom dette året dagen før den islamske høytiden Eid al-Adha, som feires torsdag. Politiet i Jerusalem er fortsatt i høyberedskap i forbindelse med høytidene, og ekstra mannskaper er kalt ut på vakt. På Jom Kippur var alle grenseoverganger fra Gaza og Vestbredden til Israel stengt. Muslimske menn under 40 år ble nektet adgang til Tempelhøyden. Under Eid al-Adha er restriksjonene letnet. I dag har samtlige arabiske israelske borgere fri adgang til Tempelhøyden. Palestinske menn fra Vestbredden som er eldre enn 45 år, samt kvinner som er eldre enn 30 år, har også adgang. Begrensningene er sikkerhetstiltak som følge av den senere tidens væpnede opptøyer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart