Tre væpnede palestinere klarte å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Styrker sikkerheten i landsbyene rundt Gaza

Nytt sikringsgjerde med avanserte sensorer skal bidra til at terrorforsøk med enda større sikkerhet skal bli avslørt og stanset.

Det israelske forsvarsdepartementet bekjentgjorde tirsdag at de har fullført installasjonen av nye sikringsgjerder med sensorer rundt 12 landsbyer og kibbutzer nær Gaza-grensen, ifølge Jerusalem Post.

Dersom terrorister fra Gaza forsøker å infiltrere noen av disse byene, vil de møte en fysisk hindring, og i tillegg vil gjerdet sende signaler til de lokale myndighetene og det israelske forsvaret hver gang noen kommer nær det.

Siden Gaza-krigen sommeren 2014 har alle infiltrasjonsforsøk fra Gaza blitt avslørt. Det nye gjerdet skal bidra ytterligere til at det fortsetter slik. Ifølge IDFs erfaring, og en rekke tidligere medierapporter, arbeider Hamas kontinuerlig med å bygge ut terrortunneler mot Israel for å kunne angripe byene i nærområdet i en kommende krig.

Det nye og teknologisk avanserte sensorgjerdet har kostet 60 millioner kroner å bygge, og strekker seg over flere mil. Landsbyene og kibbutzene som i denne omgang har fått gjerdet på plass er: Sufa, Holot, Nir Yitzhak, Nirim, Nir Oz, Ein Hashlosha, Kissufim, Alumim, Sa’ad, Kfar Aza, Miflasim og Nir Am. I nær framtid skal det også være gjerde rundt Carmiya og Yad Mordechai.

I tillegg er det i senere tid bygget ut et avansert sensorbasert overvåkingssystem langs hele Gaza-grensen, som skal varsle Israel om enhver tunnelaktivitet under bakken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart