Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Det handler ikke om bosetninger

Jeffrey Goldberg. (Foto: Twitter)
Jeffrey Goldberg. (Foto: Twitter)
- Volden har sin rot i et verdensbilde som fornekter de nasjonale og religiøse rettighetene til jøder, skriver Jeffrey Goldberg.

Jeffrey Goldberg er en av de mest innflytelsesrike amerikansk-jødiske journalistene. Han har i mange år markert seg som en sterk kritiker av statsminister Benjamin Netanyahu og i enda lengre tid en kritiker av israelske bosetninger. Også i amerikansk politikk tilhører han venstresiden.

I en artikkel i The Atlantic 16. oktober 2015 skriver Goldberg om bakgrunnen for den pågående palestinske terrorkampanjen.

– Knivangrepene på jøder i Jerusalem og andre steder er ikke basert på palestinsk frustrasjon over bosetningene, men noe dypere, innleder han.

– Volden har sin røtter i et verdensbilde som fornekter de nasjonale og religiøse rettighetene til jødene. Det vil ikke bli noe fred mellom israelere og palestinere så lenge parter på begge sider av konflikten fortsetter å benekte de nasjonale og religiøse rettighetene til de andre, konkluderer han.

I Norge er omkvedet «okkupasjonen og bosetninger» når journalister og akademikere skal forklare årsaken til den palestinske volden. Goldberg er ikke enig.

– En av tragediene med bosetterbevegelsen er at den tilslører det som kan være den virkelige årsaken til Midtøsten-konflikten: uviljen til mange muslimske palestinere til å akseptere tanken om at jødene er et urfolk i landet som palestinerne tror er deres eget eksklusive land, og at det tredje helligste stedet i islam også er det helligste stedet til en annen religion, en religion hvor tilhengerne avviser at muslimene har  overtatt. Status quo på Tempelplassen er forsvarlig og må forbli slik den er. Den redder liv, liv som fundamentalistiske jødiske radikalere vil risikere for å fremme sine tusenårsrikedrømmer. Men status quo er et resultat av intolleransen til Jerusalems muslimske lederskap, skriver Goldberg.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart