Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fant bombe på sentral gate i Tel Aviv

Israelsk bombenøytraliseringsrobot undersøker et mistenkelig objekt. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
- Mange ville ha mistet livet dersom bomben hadde eksplodert, sier politiet.

I en søppelkasse på hjørnet mellom Bograshov-gaten og Ben Yehuda-gaten i Tel Aviv ble det funnet en bombe tirsdag, ifølge Ynetnews.com. Gatehjørnet befinner seg sentralt i storbyen, og vanligvis er det mengder av både fotgjengere og biltrafikk på stedet.

 

– Ville ha kostet mange liv

En sivil israeler som skulle kaste søppel, fant en gassbeholder pakket inn i svart teip da han åpnet søppelkassen. Han kontaktet politiet umiddelbart. Da politiet undersøkte objektet, konkluderte de raskt med at dette var et farlig eksplosiv. Store politistyrker ble mobilisert for å sikre området. Gatene rundt åstedet ble sperret. Bombeteknikere brukte robot for å nøytralisere bomben. Dersom den ikke hadde blitt oppdaget, kunne konsekvensene ha blitt katastrofale.

– Dersom bomben hadde eksplodert, ville den ha kostet mange liv, uttalte en politileder til Ynet torsdag.

 

Uklart hva planen var

Vitner og overvåkingskameraer forteller at en person flyttet søppelkassen ti meter bort fra dens faste plasseringssted noen minutter før bomben ble oppdaget. Vedkommende kan samtidig ha plassert bomben der. Israelske sikkerhetsstyrker er på leting etter gjerningsmannen.

Det var ingen detoneringsmekanisme festet til bomben, og det er uklart hva den var planlagt brukt til. Det har ikke kommet fram om bomben var tiltenkt et terrorangrep eller en annen kriminell handling. Noen kan ha planlagt å feste en detoneringsmekanisme på den på et senere tidspunkt og la den gå av på gatehjørnet der den ble funnet, eller den kan ha vært planlagt å bli hentet av noen for så å bli brukt et annet sted. En politimann i Tel Aviv konkluderer i alle tilfeller slik:

– Bare en gal person kan finne på å plassere en bombe av dette slaget på en travel gate.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart