Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NRK fortiet årsaken til stengning av radiostasjon

Skjermdump fra NRK Tekst-TV.
Skjermdump fra NRK Tekst-TV.
En radiostasjon på Vestbredden som har brukt eteren til å oppfordre til terror mot israelere, er beordret stengt i seks måneder. NRK syntes ikke terror-oppfordringene var verdt å nevne.

”Israel stormet radiostasjon”, meldte NRK Tekst-tv tirsdag.

Meldingen innledes med et avsnitt om den senere tidens terrorbølge: ”Det har vært en rekke nye voldsepisoder i Øst-Jerusalem og på Vestbredden de siste ukene. Flere israelere er blitt angrepet med kniv, og palestinske gjerningsmenn er skutt og drept.”

Så følger teksten om stormingen av radiostasjonen: ”Israelske soldater stormet tirsdag en radiostasjon i den okkuperte palestinske byen Hebron og beordret de ansatte til å stanse sendingene i seks måneder, ifølge radiostasjonens sjef.”

Nederst på siden kan vi lese: ”Den israelske hæren har ikke kommentert påstanden.”

Den første meldingen ble lagt ut klokken 12.25, og etter oppdatering klokken 19.15 på kvelden påstår fortsatt statskanalen at IDF ikke har sagt noe om saken. Allerde tidlig tirsdag morgen kunne israelske medier fortelle om IDFs begrunnelse for stengningen av radiostasjonen. Det er en gåte hvordan NRKs reportere kunne unngå å få dette med seg.

 

Hva IDF sa allerede tirsdag morgen

Klokken åtte tirsdag morgen publiserte Times of Israel en artikkel der de rapporterer at israelske styrker hadde stengt den palestinske radiostasjonen Al-Huriya i Hebron fordi stasjonen den senere tiden har brukt sendetiden sin på å oppfordre til knivangrep mot israelere.

Israelske soldater og representanter fra siviladministrasjonen beslagla stasjonens tekniske utstyr og beordret sendestans i seks måneder.

Reaksjonen kom etter 29 knivangrep mot israelere i Hebron på fem uker.

”Al-Huriya kringkaster ekstremt oppvigleri mot staten Israel, oppfordrer til knivangrep og støtter voldelige demonstrasjoner”, uttalte IDFs presseavdeling tirsdag morgen.

”Forsvaret vil fortsette å gjøre alle legitime tiltak vi har til rådighet mot angriperne og deres medsammensvorne, for å ivareta sikkerheten til borgerne av staten Israel. Tiltaket med konfiskering av utstyr og stengning av stasjonen er et nødvendig grep for å få bukt med oppvigleriet som vi har sett resultatene av den siste måneden”, fortsatte uttalelsen.

I sendingene sine har stasjonen blant annet kringkastet påstander om at Israel henretter palestinere og kidnapper palestinske ungdommer, ifølge Times of Israel. Al-Huriya ble etablert av PLO-aktivister i Gaza i 2002, og flyttet til Hebron etter at Hamas tok over makten i Gaza i 2007. Israel har tidligere pålagt perioder med stengning av den samme stasjonen i 2002 og 2008.

 

Kanskje fikk NRK det med seg likevel?

Nyhetsmeldingen fra tekst-tv er også lagt ut på NRKs nettsider, med samme tekst. Klokken 12.25, mer enn fire timer etter at israelske aviser hadde referert IDFs uttalelser om saken, påsto Nrk.no at ”den israelske hæren har ikke kommentert påstanden”.

I en oppdatert melding klokken 16.31 er overskriften skjerpet fra ”Israelsk aksjon mot radiostasjon” til ”Israel stormet radiostasjon”. Setningen om at IDF ikke har kommentert er tatt bort. Men ingenting er lagt til. Hvis det skulle være slik å forstå at NRKs journalister i mellomtiden hadde blitt klar over at det ikke var riktig å påstå at IDF ikke har kommentert, syntes de åpenbart ikke det var nødvendig å fortelle hva IDF hadde kommentert.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart