Jarle Roheim Håkonsen i NRKs ekstrasending om Paris-terroren. (Skjermdump fra NRK 14. november 2015)
Jarle Roheim Håkonsen i NRKs ekstrasending om Paris-terroren. (Skjermdump fra NRK 14. november 2015)

Hadde terrorangrep mot jødisk supermarked «en slags form for mening»?

Var det en grov forsnakkelse av Jarle Roheim Håkonsen eller ble noe av verdensbildet i NRK avslørt?

NRK har naturlig nok hatt ekstrasending det meste av dagen i dag for å dekke terrorangrepet i Paris.

Klokken 10.38 i formiddag kom NRKs programleder Jarle Roheim Håkonsen med følgende uttalelse, og vi siterer ordrett:

«Volden og terroren her, har altså rammet Frankrike, ikke på samme måte som i januar i år, hvor vi så de angripe en kritisk avis og et jødisk supermarked, altså mål som hadde en slags form for mening [uthevet av MIFF]. Her har det ingen mening. Her er det et tilfeldig angrep kan det virke, mot et normalt liv på en fredagskveld i Paris, hvor folk sitter på restaurant og spiser og drikker, er på musikkonsert eller fotballkamp.»

MIFF har allerede mottatt kopi av den første klagen sendt til Kringkastingsrådet. Vi siterer fra klagen:

«Jeg protesterer på det sterkeste på denne uttalelsen. Betyr dette at NRK anerkjenner det legitimt å angripe jødiske og muslimkritiske røster i samfunnet? Dette er utrolig! Hva ligger bak en slik uttalelse? En kontinuerlig storm av uttalelser hvor man mener at jøder får som fortjent fordi de fører en viss politikk i Israel? Er dette bakgrunnen? Dette kan ikke Kringkastingsrådet sitte å se på.»

Vi håper i det lengste at Roheim Håkonsen forsnakket seg, og at det kommer en rask beklagelse fra NRK. I verste fall røper uttalelsen noe om NRK-redaksjonens syn på jødenes sikkerhet i Europa.

Tolker man Roheim Håkonsens uttalelse med aller største velvilje, mener han nok at det gir mening for radikale islamister å angripe en [islam-] kritisk avis og et jødisk supermarked. Men NRK-redaksjonen bør snarest mulig forstå at radikale islamisters fiende ikke bare er kritiske journalister og jøder, men hele den vestlige kultur og journalistenes egen liberale livsstil og ytringsfrihet. Paris-angrepet var bare et nytt eksempel på en lekse som burde vært lært på Marienlyst for mange, mange år siden.

 

  • Dersom flere vil sende sin klage, er e-posten kringkastingsradet@nrk.no. Klager kan også sendes på tlf. til NRK Publikumsservice tlf. 23 04 70 00 og til redaksjonens e-post 03030@nrk.no.

 


Gi din støtte til MIFFs faktasjekker nå!
Fyll ut ditt mobilnummer og ditt ønskede gavebeløp i skjemaet under og klikk OK. Du mottar deretter SMS til din mobil som du bekrefter med en JA-melding, og beløpet blir belastet din neste telefonregning. Du kan også gi gave via nettbank til konto 78770654539. Bruk nettbank og send inn ditt personnummer dersom du ønsker skattefradrag. Hjertelig takk for din støtte!

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart