Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rakettangrep tirsdag kveld

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
En rakett ble avfyrt fra Gaza tirsdag kveld. Det israelske luftforsvaret besvarte angrepet.

Palestinske terrorister avfyrte en rakett fra Gaza mot Israel tirsdag kveld, ifølge Times of Israel. Raketten landet like ved grensegjerdet mellom Gaza og Israel, og avisen skriver at det er uklart hvilken side av grensen eksplosjonen skjedde på. Det er ikke meldt om skader.

Tidligere den samme dagen gikk rakettalarmen i flere av de israelske lokalsamfunnene i Sha’ar Hanegev-regionen, nær Gaza-grensen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avfyrte en avskjæringsrakett mot det som ble tatt for å være et rakettangrep. Den gangen viste det seg å være falsk alarm. Alarmsystemet ble antakelig trigget av avfyring av skytevåpen eller andre lettere våpen i Gaza. Avskjæringsraketten eksploderte i lufta.

Natt til onsdag besvarte israelske styrker angrepet tirsdag kveld. Luftforsvaret rykket ut og angrep to av Hamas’ terrorbaser, ifølge Jerusalem Post. Det er ikke meldt om personskader i det israelske motangrepet.

Det har forekommet flere rakettangrep fra Gaza også den senere tiden. Mange av disse angrepene er det lokale salafistgrupper med bånd til IS som står bak. Ingen har tatt på seg ansvaret for raketten tirsdag kveld. Israelske myndigheter holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gaza, så lenge Hamas sitter ved makten i Gaza.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart