Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Rakettangrep tirsdag kveld

En rakett ble avfyrt fra Gaza tirsdag kveld. Det israelske luftforsvaret besvarte angrepet.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Palestinske terrorister avfyrte en rakett fra Gaza mot Israel tirsdag kveld, ifølge Times of Israel. Raketten landet like ved grensegjerdet mellom Gaza og Israel, og avisen skriver at det er uklart hvilken side av grensen eksplosjonen skjedde på. Det er ikke meldt om skader.

Tidligere den samme dagen gikk rakettalarmen i flere av de israelske lokalsamfunnene i Sha’ar Hanegev-regionen, nær Gaza-grensen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avfyrte en avskjæringsrakett mot det som ble tatt for å være et rakettangrep. Den gangen viste det seg å være falsk alarm. Alarmsystemet ble antakelig trigget av avfyring av skytevåpen eller andre lettere våpen i Gaza. Avskjæringsraketten eksploderte i lufta.

Natt til onsdag besvarte israelske styrker angrepet tirsdag kveld. Luftforsvaret rykket ut og angrep to av Hamas’ terrorbaser, ifølge Jerusalem Post. Det er ikke meldt om personskader i det israelske motangrepet.

Det har forekommet flere rakettangrep fra Gaza også den senere tiden. Mange av disse angrepene er det lokale salafistgrupper med bånd til IS som står bak. Ingen har tatt på seg ansvaret for raketten tirsdag kveld. Israelske myndigheter holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gaza, så lenge Hamas sitter ved makten i Gaza.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart