Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Granatangrep mot israelske soldater

En israelsk soldat ble lettere skadet da en palestinsk angriper kastet en håndgranat mot ham utenfor Hebron torsdag morgen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Angrepet fant sted ved en kontrollpost utenfor Hebron under en palestinsk demonstrasjon torsdag morgen, ifølge Times of Israel. Granaten skal ha vært hjemmelaget. Soldaten kom fra angrepet med å få medisinsk behandling på stedet. Det har ikke kommet fram flere detaljer om hvem verken angriperen eller soldaten er.

Området rundt Hebron har vært det mest utsatte området under terrorbølgen som har rammet Israel denne høsten. Her har det nesten daglig blitt forsøkt begått angrep med kniv eller andre våpen. Torsdag ettermiddag ble en 16 år gammel palestiner pågrepet med en kniv skjult i klærne sine ved en kontrollpost nær Patriarkenes grav. Onsdag morgen ble et knivangrep avverget omtrent på samme sted.

Natt til torsdag ble 17 terrormistenkte palestinere arrestert på Vestbredden, ifølge det israelske forsvaret.

Fem personer er drept i dødbringende terrorangrep i Tel Aviv og bosetningsblokken Gush Etzion denne dagen.

Det har i tillegg vært uroligheter flere steder på Vestbredden.

Torsdag kveld ble det kastet steiner på en bil langs vei nr. 60 på Vestbredden, i nærheten av den palestinske landsbyen Beit Ummar mellom Gush Etzion og Hebron. Det oppsto materielle skader på bilen, men det er ikke meldt om personskader i angrepet.

Langs veien mellom den jødiske bosetningen Tekoa på Vestbredden og bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem ble tre palestinske kvinner arrestert da væpnet med kniv forsøkte å nærme seg en vaktpost med israelske soldater, ifølge Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart