Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To terrorangrep avverget fredag

Kniven som ble beslaglagt på den arresterte gutten i Hebron fredag 20. november. (Foto: Det israelske politiet)
Kniven som ble beslaglagt på den arresterte gutten i Hebron fredag 20. november. (Foto: Det israelske politiet)
Forsøk på knivangrep i Hebron og bilangrep i Øst-Jerusalem ble stanset av israelske styrker.

Ved en kontrollpost i nærheten av bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem forsøkte en bilfører å kjøre over en politimann fredag, ifølge Walla News. Politimannen ble lettere skadet i beina, før kollegaer av politimannen skjøt mot angriperen, som flyktet fra åstedet og kom seg unna. Den skadde politimannen ble fraktet til sykehus etterpå.

Kort tid tidligere arresterte det israelske grensepolitiet en 15 år gammel palestinsk gutt ved kontrollposten ved siden av Patriarkenes grav i Hebron på Vestbredden. Ifølge Channel 10 ble han stanset og pågrepet etter at han hadde nærmet seg en gruppe grensepolitimenn uten å adlyde ordre om å stanse. Da grensepolitiet ransaket ham, fant de ut at han bar kniv. 15-åringen kommer fra den palestinske landsbyen Dura utenfor Hebron. Han er innbrakt til avhør av sikkerhetsstyrkene.

Fredag ettermiddag var det i tillegg opptøyer i landsbyen Anata, på Vestbredden, nord for Jerusalem. 200 palestinere støtte sammen med israelske sikkerhetsstyrker. Opprørerne kastet steiner og brant bildekk før folkemengden ble oppløst. Det er ikke meldt om personskader.

Det var også opptøyer ved Gaza-grensen fredag, der ti palestinere ble skadet. Alt dette ifølge i24news.tv og Times of Israel.

Natt til fredag ble det begått hærverk mot to palestinske hus i landsbyen Mazara al-Qibliya i nærheten av Ramallah på Vestbredden. Dette antas å være ”price tag-angrep” av jødiske ekstreme bosettere, en betegnelse på hevnangrep i reaksjon mot palestinsk terror eller hat-motiverte angrep i reaksjon på det de hevder er manglende støtte fra israelske myndigheter til bosetterne. ”Price tag-angrep” har så godt som ingen støtte i det israelske samfunnet.

I går ble fem personer drept i palestinske terrorangrep rettet mot jøder i Tel Aviv og på Vestbredden.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart