Kontrollposten Tapuah. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia.)
Kontrollposten Tapuah. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia.)

Ropte ”Allahu akbar” mens han løftet kniv mot israelere

Palestinsk terrorist gikk til angrep på Vestbredden torsdag formiddag.

Terroristen kom kjørende i en drosje til kontrollposten ved avkjørselen til den israelske bosetningen Tapuah nord på Vestbredden torsdag formiddag, ifølge vitner. Da han gikk ut av bilen, løftet han en kniv mens han løp mot en gruppe grensepolitimenn på stedet og ropte ”Allahu akbar”.

De israelske sikkerhetsstyrkene reagerte raskt på situasjonen, og skjøt og drepte angriperen før han rakk å skade noen, ifølge Times of Israel og Jerusalem Post.

Flere angrep er begått på det samme stedet under terrorbølgen den senere tiden. Sist gang var tirsdag denne uken, da fire israelere ble skadet i et bilangrep.

 

Kastet steiner og brannbomber

Tidligere torsdag morgen var det opptøyer i landsbyen Katana utenfor Ramallah. Der ble en palestinsk mann drept mens han kastet en molotov-coctail mot israelske styrker. Ifølge Jerusalem Post skal han ha vært den 100. palestineren som har blitt drept i høstens terrorbølge. Han var en del av en gruppe som kastet steiner og brannbomber mot soldater.

Soldatene var i byen for å arrestere ettersøkte terrormistenkte. Fem personer ble arrestert, og styrkene beslagla ammunisjon, kniver, israelske militæruniformer og annet utstyr. Flere av den senere tidens terrorangrep skal ha hatt sitt utspring fra denne landsbyen, ifølge IDF.

Natt til torsdag ble totalt 20 terrormistenkte arrestert av israelske styrker på Vestbredden. Utenfor Kalkilya ble det beslaglagt et M16 maskingevær.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart