Bilen til ekteparet Nir etter skyteangrepet onsdag 9. desember. (Foto: Magen David Adom)
Bilen til ekteparet Nir etter skyteangrepet onsdag 9. desember. (Foto: Magen David Adom)

Eldre par skutt mens de kjørte bil

En 65 år gammel israelsk mann er alvorlig skadet etter å ha blitt skutt i hodet onsdag kveld. Hans kone er lettere skadet. De ble angrepet av terrorister mens de kjørte bil på Vestbredden.

Det israelske ekteparet Shaul og Rachel Nir ble onsdag kveld offer for et skyteangrep langs en vei på Vestbredden. Angrepet fant sted ved innkjørselen til den jødiske bosetningen Avnei Hefetz, i nærheten av den palestinske byen Tulkarem. Mens de kjørte bil, begynte en forbipasserende bil å skyte mot dem. Det er funnet 20 kulehull i ekteparets bil. Begge to ble truffet av skudd, og de skal ha blitt ytterligere skadet da bilen kjørte i grøften og kolliderte. Rachel Nir slapp fra angrepet med lettere skader, mens Shaul Nir ligger på operasjonsbordet på Beilinson-sykehuset i Petah Tikva med alvorlige hodeskader, ifølge Times of Israel og Jerusalem Post.

Shaul Nir var på 1980-tallet medlem av en ekstremistisk jødisk undergrunnsbevegelse, som på den tiden utførte voldelige angrep mot palestinere. Han fikk en livstidsdom for et terrorangrep mot Islamic College i Hebron i 1983, der tre palestinske studenter ble drept. I 1990 ble han løslatt da dommen ble omgjort. Det er ikke kjent om Nirs fortid hadde noe å gjøre med motivasjonen for angrepet onsdag.

Lokale ledere i Avnei Hefetz sier i en pressemelding at de lenge har bedt israelske myndigheter om å stenge veikrysset ved innkjørselen til bosetningen for palestinsk trafikk, av frykt for at nettopp noe slikt som dagens angrep skulle skje.

Gjerningsmennene kom seg unna, og israelske sikkerhetsstyrker er på leting etter dem i Tulkarem-området.

Tidligere på dagen ble to israelere skadet i et knivangrep i Hebron. En av de skadde er soldat, den andre er sivil.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart