Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah proklamerer hevn over Israel

Flere tusen deltok i terroristen Samir Kuntars begravelse i Beirut mandag 21. desember. (Foto: Skjermdump fra vide på Ynetnews.com)
Flere tusen deltok i terroristen Samir Kuntars begravelse i Beirut mandag 21. desember. (Foto: Skjermdump fra vide på Ynetnews.com)
- Israel skal komme til å angre, sier Hizbollah-talsmann etter at terroristen Samir Kuntar og åtte andre ble drept i et luftangrep lørdag. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah bekrefter at det vil komme hevnangrep.

Flere tusen deltok da den kjente terroristen og morderen Samir Kuntar ble begravet i Libanons hovedstad Beirut mandag, ifølge Ynetnews.com.

I prosesjonen bak kisten hans ble det ropt taktfast: ”Død over Israel.” Kisten var innrullet i Hizbollahs flagg.

– Den israelske fienden skal komme til å angre på henrettelsen av Samir Kuntar, sa Hizbollahs avdelingsleder for utenlandske relasjoner, Omar al-Mussawi, under begravelsen.

 

Varslet hevnaksjon

– Samir Kuntar var skapt for Palestina og han døde som en martyr for Palestina, sa lederen for Hizbollahs styringsråd, Hashim Safi Al Din.

– Dersom israelerne tror at de nå har gjort opp ved å henrette Kuntar, tar de feil. De vet at alt de gjør vil kreve nye oppgjør, fortsatte Al Din, som kalte angrepet for ”dumhet”.

– Bare dager skiller oss fra den israelske fienden, varslet han.

Truslene kommer etter at det dagen før ble avfyrt tre raketter fra Hizbollah-dominerte områder i Sør-Libanon mot Israel, angrep som ble besvart av det israelske artilleriet.

Blant de mange deltakerne i begravelsen var ikke bare en rekke høytstående Hizbollah-krigere, men også libanesiske politikere og ledere fra det palestinske samfunnet i Libanon. Libanons statsminister Tammam Salam skal personlig ha ringt både Kuntars familie og Hizbollah-ledelsen for å kondolere.

 

Nasrallah: – Vi har rett til å besvare angrepet

Senere mandag kveld dukket Hizbollahs øverste leder Hassan Nasrallah opp på tv-skjermen på den libanesiske kanalen Naharnet og holdt en direktesendt tale, ifølge Jerusalem Post. Der bekreftet han truslene som ble framført i begravelsen. Hizbollah er ”ikke i tvil om at det var Israel som sto bak angrepet”, sa han, og erklærte at de ”har rett til å besvare, og kommer til å gjøre det”.

 

Drepte barn og far, planla nye angrep

Samir Kuntar jobbet den senere tiden sammen med Iran og Hizbollah om å planlegge terrorangrep mot Israel. Tidligere har han sonet 29 år i israelsk fengsel etter å ha vært med på å drepe fire israelere, deriblant en sivil familiefar og ei fire år gammel jente, i 1979.

Sammen med åtte andre personer ble han drept i et luftangrep utenfor Damaskus i Syria lørdag 19. desember.

Israelske forsvarskilder har uttrykt at de ønsker velkommen drapet på Kuntar, men de har ikke kommentert hvem som sto bak luftangrepet. Den syriske opprørsgruppen Free Syrian Army har tatt på seg ansvaret for angrepet, men mange arabiske medier melder likevel at Israel sto bak. Biter av israelske raketter skal være funnet på åstedet, ifølge den syriske avisen As-Safir.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart