NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Rakettalarmen gikk i den nord-israelske byen Nahariya søndag ettermiddag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Rakettalarmen gikk i den nord-israelske byen Nahariya søndag ettermiddag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Høy beredskap i nord etter rakettangrep

Etter at tre raketter ble avfyrt mot Israel fra Libanon søndag ettermiddag, er beredskapen høy i Nord-Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Bomberommene er åpnet i Nahariya-distriktet i Nord-Israel, og FN-styrkene ved Libanon-grensen har trappet opp patruljeringen, ifølge Times of Israel.

Minst tre raketter ble avfyrt mot Israel fra Libanon søndag ettermiddag. To av rakettene slo ned i nærheten av byen Shlomi nær Libanon-grensen, mens den tredje landet i havet. Det er ikke meldt om skader. Rakettalarmen gikk flere steder i nærheten, blant annet i kystbyen Nahariya. En libanesisk kilde sier til AFP at det var Katyusha-raketter som ble brukt.

Angrepene fikk ordførerne i Nahariya og de omkringliggende småbyene til å beordre åpning av de offentlige bomberommene i distriktet.

Libanesiske medier melder at det var den palestinske terrororganisasjonen PFLP som sto bak rakettangrepene, skriver Ha’aretz.

FNs UNIFIL-styrke, som overvåker grenseområdet mellom Libanon og Israel, har økt mannskapet og trappet opp patruljevirksomheten etter rakettangrepene. I en pressemelding omtaler de angrepene som ”et alvorlig brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjon 1701, som klart har til hensikt å undergrave stabiliteten i området”.

 

Israel besvarte rakettene

Etter rakettangrepene gikk det israelske forsvaret til artilleriangrep mot militære mål på den libanesiske siden av grensen.

”IDF holder den libanesiske hæren fullt ut ansvarlig for det som skjer på deres territorium, og vil fortsette å handle for å stanse et hvert forsøk på skade staten Israels uavhengighet og Israels borgeres sikkerhet”, skriver det israelske forsvaret i en pressemelding.

Et libanesisk nyhetsnettsted rapporterte tidligere om israelsk luftangrep over Sør-Libanon. Det israelske forsvaret har ikke bekreftet at luftvåpenet har vært i aksjon.

 

Syrisk gruppe tok på seg ansvaret for luftangrep

Nord-Israel har vært forberedt på muligheten for angrep fra Hizbollah etter at en terrorist tilknyttet organisasjonen ble drept i et luftangrep lørdag. En rekke arabiske medier meldte i helgen at Israel sto bak dette luftangrepet. Nå har den syriske opprørsgruppen Free Syrian Army tatt på seg ansvaret for luftangrepet der Hizbollah-terroristen Samir Kuntar ble drept. Free Syrian Army er en av opposisjonsgruppene i borgerkrigen i Syria, der Hizbollah kjemper på Assad-regimets side. Israelske myndigheter har ikke kommentert hvem som sto bak angrepet mot Kuntar.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart