Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Høy beredskap i nord etter rakettangrep

Rakettalarmen gikk i den nord-israelske byen Nahariya søndag ettermiddag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Rakettalarmen gikk i den nord-israelske byen Nahariya søndag ettermiddag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Etter at tre raketter ble avfyrt mot Israel fra Libanon søndag ettermiddag, er beredskapen høy i Nord-Israel.

Bomberommene er åpnet i Nahariya-distriktet i Nord-Israel, og FN-styrkene ved Libanon-grensen har trappet opp patruljeringen, ifølge Times of Israel.

Minst tre raketter ble avfyrt mot Israel fra Libanon søndag ettermiddag. To av rakettene slo ned i nærheten av byen Shlomi nær Libanon-grensen, mens den tredje landet i havet. Det er ikke meldt om skader. Rakettalarmen gikk flere steder i nærheten, blant annet i kystbyen Nahariya. En libanesisk kilde sier til AFP at det var Katyusha-raketter som ble brukt.

Angrepene fikk ordførerne i Nahariya og de omkringliggende småbyene til å beordre åpning av de offentlige bomberommene i distriktet.

Libanesiske medier melder at det var den palestinske terrororganisasjonen PFLP som sto bak rakettangrepene, skriver Ha’aretz.

FNs UNIFIL-styrke, som overvåker grenseområdet mellom Libanon og Israel, har økt mannskapet og trappet opp patruljevirksomheten etter rakettangrepene. I en pressemelding omtaler de angrepene som ”et alvorlig brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjon 1701, som klart har til hensikt å undergrave stabiliteten i området”.

 

Israel besvarte rakettene

Etter rakettangrepene gikk det israelske forsvaret til artilleriangrep mot militære mål på den libanesiske siden av grensen.

”IDF holder den libanesiske hæren fullt ut ansvarlig for det som skjer på deres territorium, og vil fortsette å handle for å stanse et hvert forsøk på skade staten Israels uavhengighet og Israels borgeres sikkerhet”, skriver det israelske forsvaret i en pressemelding.

Et libanesisk nyhetsnettsted rapporterte tidligere om israelsk luftangrep over Sør-Libanon. Det israelske forsvaret har ikke bekreftet at luftvåpenet har vært i aksjon.

 

Syrisk gruppe tok på seg ansvaret for luftangrep

Nord-Israel har vært forberedt på muligheten for angrep fra Hizbollah etter at en terrorist tilknyttet organisasjonen ble drept i et luftangrep lørdag. En rekke arabiske medier meldte i helgen at Israel sto bak dette luftangrepet. Nå har den syriske opprørsgruppen Free Syrian Army tatt på seg ansvaret for luftangrepet der Hizbollah-terroristen Samir Kuntar ble drept. Free Syrian Army er en av opposisjonsgruppene i borgerkrigen i Syria, der Hizbollah kjemper på Assad-regimets side. Israelske myndigheter har ikke kommentert hvem som sto bak angrepet mot Kuntar.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart