Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Denne vesten skal beskytte israelske soldater mot knivangrep

Denne vesten er spesialutviklet for å beskytte israelske soldater mot knivangrep. (Foto: IDF)
Denne vesten er spesialutviklet for å beskytte israelske soldater mot knivangrep. (Foto: IDF)
Terrorbølgen fortsetter med daglige angrep fra starten av 2016. Nå har det israelske forsvaret utviklet nytt beskyttelsesutstyr for å sikre sine soldater enda bedre mot knivangrep.

Israelske sikkerhetsstyrker som er utplassert på utsatte steder på Vestbredden vil i løpet av de kommende ukene få utlevert nye beskyttelsesvester, ifølge Times of Israel. De nye vestene er spesiallaget for å beskytte området rundt halsen mot knivstikking, noe tradisjonelle skuddsikre vester ikke gjør. Den nye vesten skal brukes utenpå den vanlige skuddsikre vesten, så soldatene vil være utstyrt med begge deler.

– Den nye vesten ivaretar soldatenes sikkerhet samtidig som den ikke er ukomfortabel å ha på. Dette er løsningen på trusselen om knivangrep, sier oberstløytnant Liron Segel, som leder utstyrsavdelingen i forsvarsdirektoratet.

– Men selv med den nye utrustningen vil det aldri være mulig å oppnå hundre prosent beskyttelse, legger han til.

 

Daglige angrep årets fem første dager

Tirsdag morgen ble en 34 år gammel mannlig israelsk soldat knivstukket. Han fikk lettere skader i ansiktet og armene. Angrepet fant sted ved trafikk-knutepunktet Gush Etzion-krysset på Vestbredden, like sør for Jerusalem. Den palestinske angriperen ble skutt og drept av israelske styrker.

Mandag kveld gikk en 17 år gammel palestiner fra Øst-Jerusalem til angrep med kniv like ved en trikkestasjon i Bar Lev-gaten sentralt i Vest-Jerusalem. Åstedet ligger kort vei fra det nasjonale politihovedkvarteret. Terroristen forsøkte først å knivstikke en israelsk politimann, men han flyktet bortover gaten da andre politistyrker skjøt mot ham. Han ble truffet i beina og er innlagt på sykehus med moderate skader. Under fluktforsøket passerte angriperen ei israelsk jente på 15 år som ble lettere skadet og innbrakt til sykehus.

To andre forsøk på knivangrep ble avverget samme dag. Like utenfor Gamlebyen i Jerusalem ble to palestinske 15-åringer pågrepet med kniv mandag ettermiddag, etter at politiet stanset dem på grunn av mistenkelig oppførsel. Tidligere på dagen ble en 26 år gammel palestinsk mann fra Jenin arrestert ved en kontrollpost i Tapuah på Vestbredden. Han nektet å etterkomme ordre om å stanse ved sikkerhetskontrollen, og da sikkerhetsstyrkene overmannet ham, oppdaget de at han var væpnet med kniv.

Også i dagene før dette ble det begått flere palestinske terrorangrep mot israelere.

Søndag ble det meldt om et knivangrep i bydelen Armon Hanatziv i Jerusalem, der angriperen flyktet uten at han lyktes i å skade noen og senere på dagen ble pågrepet. Samme dag i Hebron-området ble en soldat lettere skadet i et skyteangrep ved en kontrollpost. Ved Patriarkenes grav i Hebron ble en kvinnelig soldat lettere skadet i et annet skyteangrep.

Lørdag ble en arabisk israeler lettere skadet da ukjente gjerningsmenn skjøt mot forbipasserende biler langs veien mellom Jerusalem og bosetningsblokken Gush Etzion.

Fredag 1. januar ble to personer drept i et skyteangrep på en pub i Tel Aviv.

Nyttårsaften ble en soldat lettere skadet i et bilangrep i Samaria på Vestbredden. En palestinsk sjåfør kjørte bilen sin mot soldaten langs hovedveien Route 60, mellom Hawara og Tapuah. Gjerningsmannen ble skutt og drept under angrepet.

Siden 13. september er nå 27 terrorofre drept og 279 skadet, 25 av dem alvorlig. I denne bølgen av palestinsk terror rettet mot israelere er det begått 99 knivangrep, 37 skyteangrep og 22 bilangrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart