Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Dafna Meir (38) ble knivdrept i sitt hjem på Vestbredden søndag 17 januar 2016. (Foto: Privat)
Dafna Meir (38) ble knivdrept i sitt hjem på Vestbredden søndag 17 januar 2016. (Foto: Privat)

Israelsk kvinne knivstukket til døde

Familiemoren Dafna Meir (38) ble drept i sitt eget hjem i et terrorangrep søndag kveld.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Angrepet skjedde i bosetningen Otniel, utenfor Hebron på Vestbredden, søndag kveld. En terrorist oppsøkte familiens hjem og knivstakk Meir til døde, ifølge blant andre Ha’aretz og Times of Israel. Den drepte kvinnen etterlater seg ektemannen Natan, fire egne barn i alderen 11 til 17 år og to fosterbarn som er mindre enn fem år gamle. Hun arbeidet som sykepleier på Soroka medisinske senter i Beersheba.

– Hun var en lykkelig og glad, optimistisk, ansvarlig og kjærlig kvinne med pågangsmot. Alle i bosetningen visste at de kunne kontakte henne 24 timer i døgnet dersom de hadde problemer, sier en av naboene hennes.

– Hun så alltid etter måter å være til hjelp på, som ved å ta til seg to fosterbarn og ved å arbeide som sykepleier på nevrokirurgisk avdeling. Jeg er sosialarbeider i en barneby, og vet at hun alltid pleide å invitere hjem til seg barn som ikke hadde noe annet sted å være, forteller en venn av familien.

Tre av barna befant seg i huset under angrepet. En datter på 15 år var øyenvitne til drapet på moren. Meir skal ha stanset terroristen i døråpningen, og kjempet mot ham for å hindre at han skulle ta seg inn i huset og angripe barna. Hun ble drept ved inngangen til huset, og terroristen flyktet fra åstedet.

Israelske sikkerhetsstyrker har mobilisert kraftig for å finne gjerningsmannen. Mandag formiddag er fem palestinere innbrakt til avhør i forbindelse med terrordrapet.

Søndag morgen ble tre palestinske ungdommer pågrepet med kniv i Jerusalem.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart