Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelsk kvinne knivstukket til døde

Dafna Meir (38) ble knivdrept i sitt hjem på Vestbredden søndag 17 januar 2016. (Foto: Privat)
Dafna Meir (38) ble knivdrept i sitt hjem på Vestbredden søndag 17 januar 2016. (Foto: Privat)
Familiemoren Dafna Meir (38) ble drept i sitt eget hjem i et terrorangrep søndag kveld.

Angrepet skjedde i bosetningen Otniel, utenfor Hebron på Vestbredden, søndag kveld. En terrorist oppsøkte familiens hjem og knivstakk Meir til døde, ifølge blant andre Ha’aretz og Times of Israel. Den drepte kvinnen etterlater seg ektemannen Natan, fire egne barn i alderen 11 til 17 år og to fosterbarn som er mindre enn fem år gamle. Hun arbeidet som sykepleier på Soroka medisinske senter i Beersheba.

– Hun var en lykkelig og glad, optimistisk, ansvarlig og kjærlig kvinne med pågangsmot. Alle i bosetningen visste at de kunne kontakte henne 24 timer i døgnet dersom de hadde problemer, sier en av naboene hennes.

– Hun så alltid etter måter å være til hjelp på, som ved å ta til seg to fosterbarn og ved å arbeide som sykepleier på nevrokirurgisk avdeling. Jeg er sosialarbeider i en barneby, og vet at hun alltid pleide å invitere hjem til seg barn som ikke hadde noe annet sted å være, forteller en venn av familien.

Tre av barna befant seg i huset under angrepet. En datter på 15 år var øyenvitne til drapet på moren. Meir skal ha stanset terroristen i døråpningen, og kjempet mot ham for å hindre at han skulle ta seg inn i huset og angripe barna. Hun ble drept ved inngangen til huset, og terroristen flyktet fra åstedet.

Israelske sikkerhetsstyrker har mobilisert kraftig for å finne gjerningsmannen. Mandag formiddag er fem palestinere innbrakt til avhør i forbindelse med terrordrapet.

Søndag morgen ble tre palestinske ungdommer pågrepet med kniv i Jerusalem.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart