Seksbarnsmoren Dafna Meir ble drept ved inngangen til sin egen bolig. Her er mannen og tre av barna under begravelsen. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Seksbarnsmoren Dafna Meir ble drept ved inngangen til sin egen bolig. Her er mannen og tre av barna under begravelsen. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

15 år gammel palestiner arrestert for terrordrap

Etter to dagers intens jakt har israelske sikkerhetsstyrker klart å pågripe den palestinske barneterroristen. Han tok fra familien Meir (bildet) det kjæreste de hadde.

Det var søndag kveld at den 38 år gamle kvinnen Dafna Meir ble drept i et grufullt knivangrep i sitt eget hjem i den jødiske landsbyen Otniel på Vestbredden.

Den israelske nettavisen Ynet melder at terroristen heter Morad Adais og er 15 år gammel. Andre kilder opplyser at han er 16 år gammel.

Vitner har beskrevet grufulle scener på åstedet. Dafna Meir skal ha holdt på med å male en dørkarm da Adais angrep henne bakfra og hogg kniven inn i hodet hennes. Hennes eldste datter Renana var til stede og ropte på hjelp.

Skrikene hennes førte til at Adais la på sprang fra stedet og dermed unngikk de tre barna å bli angrepet.

Ynet skriver at drapsmannen ble pågrepet tirsdag morgen hjemme i landsbyen Yatta av IDF-soldater fra elitestyrken Duvdevan.

Han skal ha innrømmet ugjerningen.

I likhet med de fleste andre terroristene som siden september i fjor har angrepet israelere i løpet av den pågående terrorkampanjen, skal Adais ha utført angrepet alene.

Han hadde ikke noe kriminelt rulleblad, noe som gjorde det svært vanskelig for sikkerhetsstyrkene å ha kjennskap til planene hans på forhånd.

Ifølge Times of Israel skal Adais ha skjult seg i den palestina-arabiske landsbyen Beit Amra, og at det var palestinske innbygger der som varslet sikkerhetsstyrkene om hans tilstedeværelse. Han ble arrestert uten motstand.

Den israelske nyhetsiden Walla gjengir fra et intervju faren til Adais har gitt til palestinske medier etter arrestasjonen av sønnen. Der erklærer faren at han er stolt over at sønnen utførte angrepet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart