Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorcelle fra Hizbollah avslørt på Vestbredden

Disse fem er arrestert for deltakelse i en terrorcelle underlagt Hizbollah på Vestbredden. (Foto: Shin Bet)
Disse fem er arrestert for deltakelse i en terrorcelle underlagt Hizbollah på Vestbredden. (Foto: Shin Bet)
Hizbollah-terrorister på Vestbredden planla selvmordsbombing og skyteangrep mot israelere. Terrorcellen var rekruttert og ledet av Hizbollah-sjef Hassan Nasrallahs sønn.

Fem palestinere på Vestbredden er arrestert under mistanke om medlemskap i en terrorcelle fra Hizbollah, melder blant andre Times of Israel og Jerusalem Post. Terrorcellens leder skal ha blitt rekruttert via sosiale medier på internett av Jawad Nasrallah, sønn av den libanesiske terrororganisasjonens øverste leder, Hassan Nasrallah. Lederen var en 32 år gammel mann fra Tulkarem. Han skal ha fått opplæring fra Jawad Nasrallah i hvordan han skulle gå fram for å rekruttere flere, og på den måten ha rekruttert de fire andre cellemedlemmene. De kommer også fra Tulkarem. Tre av dem er 19 år gamle og den fjerde er 28 år gammel. De skal ha fått tilsendt 5.000 amerikanske dollar til innkjøp av våpen og annet utstyr til planlagte terroraksjoner.

To av de arresterte hadde kjøpt inn skytevåpen som de planla å bruke i et angrep mot israelske soldater i nærområdet. Terrorcellen hadde også mottatt ordre om å utføre selvmordsbombeangrep.

Etterretningstjenesten Shin Bet bemerker i en pressemelding at det er svært uvanlig å oppdage slik Hizbollah-aktivitet på Vestbredden, da Hizbollahs angrepsforsøk den senere tiden ellers har kommet fra Sør-Libanon mot Nord-Israel.

De fem mistenkte ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker fra hæren, politiet og Shin Bet. De vil bli tiltalt for en militærdomstol i Samaria.

– Hizbollah forsøker å koble seg på bølgen av terrorisme som har skyllet over Israel den siste tiden. De arbeider med iver for å helle bensin på bålet og utnytter det palestinske folket ved å friste unge mennesker til å utføre terrorangrep på deres ordre mot betaling, heter det i pressemeldingen fra Shin Bet, ifølge Israel Hayom.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart