Søk
Skjermdump av John Kerry på CNBC torsdag 21. januar 2016.
Skjermdump av John Kerry på CNBC torsdag 21. januar 2016.

Kerry: – Terrorister vil sannsynligvis tjene på Iran-avtalen

USAs utenriksminister John Kerry erkjenner at når sanksjonene mot Iran heves, vil deler av regimets nye disponible pengemasse sannsynligvis bli brukt til å finansiere terrorisme.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nå som atomavtalen mellom Iran og seks verdensmakter har ført til at de internasjonale sanksjonene mot regimet er hevet, innrømmer Kerry at terrororganisasjoner sannsynligvis vil komme til å tjene på avtalen. Kerry var blant de sterkeste pådriverne for atomavtalen, som Israel gjennom hele forhandlingsprosessen har advart kraftig mot.

Under World Economic Forum i den sveitsiske byen Davos erkjente Kerry torsdag at det er sannsynlig at noen av de mange milliardene dollar som Iran nå vil få tilgang til gjennom internasjonale lån og investeringer, vil gå til grupper vi klassifiserer som terrorister. Det er lite USA eller andre kan gjøre for å forhindre dette, sier han. Uttalelsene kom under et intervju med den amerikanske nyhetskanalen CNBC. Klikk her for å se hele intervjuet.

Dette sa Kerry

CNBCs reportere snakket med John Kerry om hvordan Iran vil komme til å disponere de relativt store nye pengemassene landet nå får tilgang på. Kerry anslår at Iran vil få et lån fra USA på omtrent 480 millioner kroner til investeringer i blant annet infrastruktur. Reporterne spurte Kerry om han tror at noe av dette lånet vil komme til å falle i hendene på terrorister. Slik svarte Kerry:

– Jeg tror at noe av det vil ende opp i hendene på Irans revolusjonsgarde eller andre enheter, hvorav noen er klassifisert som terrorister. Til en viss grad er det slik at jeg ikke kan sitte her og si at hver eneste mulighet for det kan forhindres. Men jeg kan si at akkurat nå ser vi ikke at det på et tidlig tidspunkt utleveres midler til den slags innsats, på dette tidspunktet. Jeg er sikker på at det vil skje på et tidspunkt. Men det har aldri betydd noen forskjell for det som har skjedd.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah uttrykte allerede i april 2015 håp om at atomavtalen ville resultere i økt økonomisk støtte fra Iran til kampen mot Israel.

– Skulle ønske retorikken var annerledes

Han ble også konfrontert med at det iranske regimet har fortsatt sin knallharde hatretorikk mot USA også etter at atomavtalen ble inngått. Kerry svarte:

– Vi skulle selvfølgelig ønske at retorikken var annerledes. De sier til oss at de svarer på vår retorikk, og på retorikken fra resten av verden – ”hvis dere gjør slik, gjør vi slik…” Det jeg og president Obama forsøker å gjøre, er å forflytte oss fra slik konfrontasjon og prøve ut om vi kan utvikle samarbeid. For eksempel har vi nå Iran ved bordet i forhandlingene med Syria, og vi har en mulighet til å gjøre noe med situasjonen i Jemen.

Han understreket at hensikten med atomavtalen var begrenset til å fjerne trusselen om atomvåpen i Iran, og insisterte på at denne trusselen nå er ”borte”.

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei truet senest i september med at Israel vil opphøre å eksistere innen 25 år. Landets forsvarsminister gjorde det på samme tid klart at de fortsatt oppfatter USA som ”Den store satan.

Fortsatt uenig med Netanyahu

Kerry forteller at han møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu samme dag.

– Vi ser selvfølgelig forskjellig på dette, og jeg respekterer fullt ut Israels oppfatning av trusselen mot Israel. Vi er uenige om håndteringen av trusselen, men ikke om at det er en trussel. Israel står overfor et land som er i opposisjon til Israels eksistens, og som var på vei mot atomvåpen i en urovekkende fart. Det hastet å ta tak i det. President Obama bestemte å først prøve å finne en diplomatisk løsning før det var tid for å vurdere bomber og krig. Vi fant en diplomatisk løsning. De to månedene Iran trengte for å ferdigstille en atombombe er nå utvidet til en produksjonsperiode på mer enn ett år. De har ikke materialene som trengs for å lage en atombombe. Israel er tryggere i dag. Nøkkelen nå er å sørge for at Israels sikkerhet fortsatt vil bli ivaretatt også i framtiden, sa Kerry.

Den største kritikken mot atomavtalen går ut på at den bare hindrer at Iran får atomvåpen den neste tiårsperioden. Etter at avtaleperioden er over, vil fortsatt så mye av Irans atomanlegg være intakte at regimet da i løpet av få år vil kunne oppnå atomvåpen likevel, har mange kritikere påpekt.

Les også:

– Atomavtalen er en stor seier for Iran

Iran forsøkte aktivt å utvikle atomvåpen helt fram til 2009

Iran skryter av store missil-lagre

16 grunner til at Iran-avtalen er en katastrofe

– Verden er blitt et farligere sted

Obama innrømmer fare for iranske atomvåpen


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart