Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hadar Cohen hyllet som heltinne i begravelsen

Hadar Cohens venner fra grensepolitet i sorg (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Hadar Cohens venner fra grensepolitet i sorg (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
«Alle sier du var en heltinne, en ekte heltinne, som reddet så mange mennesker med din kropp og sjel. Men ingen kjenner din virkelige varme, min datter. Jeg er stolt av deg og jeg hilser deg.»

Onsdag 3. februar ble 19 år gamle Hadar Cohen drept av palestinske terrorister utenfor Gamlebyen i Jerusalem. Dagen etter ble hun begravet.

Flere hundre personer var til stede da Hadar Cohen torsdag 4. februar ble begravet på Yehuds militære gravlund litt nord for Ben Gurion internasjonale flyplass.

Hadar startet sin tjeneste i grensepolitiet for bare to måneder siden, og var fortsatt under opplæring da hun onsdag 3. februar ble skutt og drept.

Etter denne hendelsen har ledelsen i grensepolitiet fått kritikk for å ha utplassert en såpass fersk rekrutt på et sted der det gjentatte ganger de siste månedene har forekommet palestinske terrorangrep.

Ledelsen i grensepolitiet har forklart denne praksisen med at rekruttene tas med ut i felten sammen med erfarne politifolk for å få nyttig trening og erfaring.

Hadar var på jobb utenfor Damaskus-porten til Gamlebyen i Jerusalem onsdag ettermiddag sammen med flere andre politibetjenter da de observerte tre mistenkelige palestinske menn og ba dem vise identitetspapirer.

Plutselig trakk den ene palestineren opp en kniv som han stakk og hogg Hadars kvinnelige kollega, Ravit Mirilashvili, med gjentatte ganger. Omtrent samtidig begynte den andre palestineren å avfyre pistolskudd mot politibetjentene.

Hadar klarte å treffe knivterroristen med sitt eget våpen slik at knivangrepet mot Ravit ble stanset, men hun ble selv truffet i hodet av skudd fra palestineren med pistol. Deretter falt hun om og ble senere transportert til sykehus.

En tredje politibetjent ble også skadet av knivstikk før terroristene ble skutt og drept etter en kort skuddveksling med grensepolitiet.

Etterforskningen viser at de tre palestinerne kom fra landsbyen Kabatiya i nærheten av Jenin, nord på Vestbredden. De hadde planlagt et stort terrorangrep i Jerusalem.

I tillegg til skytevåpen og kniver hadde de også klargjort og tatt med seg en eller flere rørbomber, som senere ble uskadeliggjort av bombeeksperter.

 

Hadar Cohen i uniform (Foto: Ynet)
Hadar Cohen i uniform (Foto: Ynet)

I begravelsen til Hadar ble hun hyllet for sin raske reaksjon og sitt mot, som trolig forhindret et mye større angrep.

Ravit Mirilashvili, den kvinnelige kollegaen som Hadar reddet livet til ved å skyte knivterroristen, ble transportert fra sykehuset – med bandasjer rundt hodet – for å være til stede i begravelsen.

Hadar Cohens far, Ofer, lovpriste datteren og sa: «Min elskede Hadar, min kjæreste datter som var mer elsket av meg enn noe annet, hvordan skal jeg klare å si farvel til deg nå?»

Etter å ha resitert den jødiske sørgebønnen Kaddish ved graven, sa han: «Alle sier du var en heltinne, en ekte heltinne, som reddet så mange mennesker med din kropp og sjel. Men ingen kjenner din virkelige varme, min datter. Jeg er stolt av deg og jeg hilser deg.»

Hadars søster, Mor Cohen, sa hun alltid hadde sett på Hadar som sin rollemodell.

«I går blokkerte du de avskyelige terroristene med din egen kropp. Hvor lenge skal vi måtte holde ut dette meningsløse hatet? Jeg elsker deg, min kjære søster. Alle er stolte av deg. Vi skal møtes igjen, og da skal jeg gi deg en stor klem, som om jeg aldri hadde klemt deg før. Vår heltinne, vær så snill å våke over oss fra oven,» sa hun gråtende.

Hadars kusine, Ofri, sa at Hadar alltid hadde ønsket å arbeide i grensepolitiet, og understreket at hun hadde reddet sine venner ved å skyte tilbake umiddelbart. «Det er lindrende å vite at hun døde som en heltinne,» sa hun.

Minister for offentlig sikkerhet, Gilad Erdan, var også til stede og kalte Hadar «en stor heltinne» og «inspirerende», og at hennes heltemot garantert hadde reddet liv.

Han fortsatte: «Til familien Cohen, ingen ord kan trøste dere nå.»

Den israelske politidirektøren, Roni Alsheich, var også til stede. I sin tale sa han: «Vi kan ikke få Hadar tilbake, men vi er alle her for å omfavne deg med varme og kjærlighet. Jeg hyller deg på vegne av det israelske folket.»

https://www.youtube.com/watch?v=tqNgAicQ9k8

Video fra begravelsen.

Kilder: Ynet, Jerusalem Post og Times of Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart