Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Brødre fra Hebron arrestert for skyteangrep

To brødre (innfelt) er arrestert for skyteangrep med dette våpenet. (Foto: Shin Bet via Jerusalem Post)
To brødre (innfelt) er arrestert for skyteangrep med dette våpenet. (Foto: Shin Bet via Jerusalem Post)
De to brødrene utførte en rekke angrep mot Israelere, inkludert et skyteangrep mot jøder i bønn ved Patriarkenes grav.

De to arresterte brødrene kommer fra Hebron og er 23 og 33 år gamle. De skadet til samme fire israelere i angrepene sine.

I angrepet ved Patriarkenes grav 6. november, skjøt terroristene mot jødiske gudstjenestedeltakere. To personer ble skadet i skyteangrepet, den ene alvorlig.

De samme to brødrene utførte også en serie andre skyteangrep i løpet av de siste to månedene av 2015 og de første dagene i januar 2016. I flere av angrepene bommet de på målene. I to ulike angrep 3. januar ble to israelske soldater skadet, ifølge etterretningstjenesten Shin Bet.

Brødrene brukte et hjemmelaget snikskyttergevær til å utføre angrepene. Geværet ble oppbevart i en moské i Hebron. De utførte de fleste av angrepene fra taket av en tre etasjer høy bygning som eies av faren deres. Derfra skjøt de mot israelske soldater og sivile.

I tillegg til geværet som ble brukt i angrepene, fant de israelske styrkene også et hjemmelaget halvautomatisk våpen og en lyddemper laget av et oljefilter.

Den ene av brødrene ble arrestert 9. januar, og den andre noen dager senere. Opplysningene om saken ble offentliggjort 29. februar, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel.

Slike hjemmelagde våpen som ble brukt av de arresterte brødrene, er blitt en alvorlig sikkerhetstrussel ifølge politiet.

– Dette er ikke militære fabrikkproduserte våpen. Dette er våpen som produseres på hjemmelagde fabrikker. De nærmer seg nivået til militære våpen, og kan avfyre skudd som en AK-47 eller M-16, uttalte politiets talsmann Micky Rosenfeld til Ynetnews.com, etter at et slikt hjemmelaget våpen ble brukt til å drepe den israelske grensepolitikvinnen Hadar Cohen i et terrorangrep 3. februar.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart