Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

To brødre (innfelt) er arrestert for skyteangrep med dette våpenet. (Foto: Shin Bet via Jerusalem Post)
To brødre (innfelt) er arrestert for skyteangrep med dette våpenet. (Foto: Shin Bet via Jerusalem Post)

Brødre fra Hebron arrestert for skyteangrep

De to brødrene utførte en rekke angrep mot Israelere, inkludert et skyteangrep mot jøder i bønn ved Patriarkenes grav.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De to arresterte brødrene kommer fra Hebron og er 23 og 33 år gamle. De skadet til samme fire israelere i angrepene sine.

I angrepet ved Patriarkenes grav 6. november, skjøt terroristene mot jødiske gudstjenestedeltakere. To personer ble skadet i skyteangrepet, den ene alvorlig.

De samme to brødrene utførte også en serie andre skyteangrep i løpet av de siste to månedene av 2015 og de første dagene i januar 2016. I flere av angrepene bommet de på målene. I to ulike angrep 3. januar ble to israelske soldater skadet, ifølge etterretningstjenesten Shin Bet.

Brødrene brukte et hjemmelaget snikskyttergevær til å utføre angrepene. Geværet ble oppbevart i en moské i Hebron. De utførte de fleste av angrepene fra taket av en tre etasjer høy bygning som eies av faren deres. Derfra skjøt de mot israelske soldater og sivile.

I tillegg til geværet som ble brukt i angrepene, fant de israelske styrkene også et hjemmelaget halvautomatisk våpen og en lyddemper laget av et oljefilter.

Den ene av brødrene ble arrestert 9. januar, og den andre noen dager senere. Opplysningene om saken ble offentliggjort 29. februar, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel.

Slike hjemmelagde våpen som ble brukt av de arresterte brødrene, er blitt en alvorlig sikkerhetstrussel ifølge politiet.

– Dette er ikke militære fabrikkproduserte våpen. Dette er våpen som produseres på hjemmelagde fabrikker. De nærmer seg nivået til militære våpen, og kan avfyre skudd som en AK-47 eller M-16, uttalte politiets talsmann Micky Rosenfeld til Ynetnews.com, etter at et slikt hjemmelaget våpen ble brukt til å drepe den israelske grensepolitikvinnen Hadar Cohen i et terrorangrep 3. februar.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart