Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Overvåkingsvideo fra åstedet dokumenteer det brutale angrepet. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel)
Overvåkingsvideo fra åstedet dokumenteer det brutale angrepet. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel)

Økseterrorist arrestert

En palestinsk terrorist som fredag gikk til angrep med øks ved et kjøpesenter utenfor Jerusalem, ble arrestert i helgen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Gjerningsmannen bak det brutale økseangrepet meldte seg selv for politiet lørdag kveld, ifølge Israel Hayom. Da hadde israelske styrker vært på leting etter ham i nesten to døgn.

Klokken 01.15 natt til fredag gikk han til angrep med øks mot en sikkerhetsvakt utenfor inngangen til et kjøpesenter i bosetningen Ma’ale Adumim, en mil utenfor Jerusalem.

Sikkerhetsvakten Tzvika Cohen, en 48 år gammel firebarnsfar, ble hugget med øks flere ganger av den 21 år gamle palestinske mannlige terroristen. Cohen er fortsatt i kritisk tilstand, og legene ved Hadassah-sykehuset sier at han kjemper for livet.

Etter arrestasjonen sirkulerte et opptak fra et overvåkingskamera på internett. Opptaket viser grusomme scener fra angrepet.

Terroristen hadde jobbet på kjøpesenteret de siste syv månedene, og kjente offeret. Angriperen hadde fått spesialtillatelse til å oppholde seg på senteret nattestid for å forberede butikken til neste arbeidsdag.

Cohen ble funnet i en blodpøl av to vaktmestere, som tilkalte medisinsk hjelp umiddelbart.

I år 2000 ble Cohens bror rammet av et terrorangrep. Han kommenterer fredagens tragedie slik:

– Jeg håper inderlig at Tzvika klarer seg. Selv har jeg enda ikke blitt helt frisk fra skadene mine. Da min bror ble angrepet, var det som å gjenoppleve mitt eget angrep. Terroristen knivstakk meg 11 ganger, og det var et mirakel at jeg overlevde. Vi ber Israels folk om å være med i bønn om at min bror skal bli frisk igjen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart