Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fem skadet i fire angrep på ett døgn

Fembarnsfaren Roy Harel ble angrepet av palestinske terrorister i sitt eget hjem onsdag 2. mars. (Foto: Flash90)
Fembarnsfaren Roy Harel ble angrepet av palestinske terrorister i sitt eget hjem onsdag 2. mars. (Foto: Flash90)
Fra onsdag morgen til torsdag morgen begikk palestinske terrorister fire angrep mot israelere. Fem ofre ble skadet i angrepene.

Tidlig torsdag morgen ble en 43 år gammel israelsk politimann lettere skadet da en 14 år gammel palestinsk jente knivstakk ham i landsbyen Al-Auja i Jordan-dalen.

Da han ble angrepet, holdt politimannen på å omdirigere trafikken langs hovedgjennomfartsveien Route 90, fordi et tre hadde blåst overende av sterk vind og blokkerte veien. Etter angrepet ble hun overmannet og arrestert av politiet uten at det ble avfyrt skudd. Politimannen ble knivstukket i skulderen, og er fraktet til sykehus i Afula, ifølge Israel Hayom, Times of Israel og Jerusalem Post.

 

Skyteangrep natt til torsdag

Noen timer tidligere ble en annen israelsk politimann lettere skadet da han ble beskutt i et veikryss utenfor Nablus. Politibilen han kjørte ble også skadet i angrepet. Israelske sikkerhetsstyrker er på leting etter gjerningsmennene.

I andre aksjoner på Vestbredden arresterte israelske sikkerhetsstyrker til sammen 11 terrormistenkte i løpet av natten.

 

To soldater knivstukket i bosetning

To israelske soldater ble lettere skadet i et knivangrep innenfor inngangen til den israelske bosetningen Har Bracha, som ligger i nærheten av Nablus på Vestbredden. Dette angrepet fant sted etter klokken 19 lokal tid onsdag kveld.

To ukjente gjerningsmenn sto bak angrepet. De knivstakk soldater som sto på vakt på innsiden av inngangen til bosetningen, ifølge IDF. Terroristene kom seg unna, og israelske styrker har satt i gang en omfattende aksjon for å lokalisere og pågripe dem.

Soldatene hadde ikke våpnene sine for hånden da de ble angrepet. Den ene av dem ble skadet i en skulder og er fraktet til sykehus i Petah Tikva. Den andre soldaten fikk lettere skader i ansiktet.

 

Knivstakk fembarnsfar i bosetning

Også tidlig onsdag morgen ble det begått et terrorangrep inne i en israelsk bosetning. Da innbyggeren Roy Harel åpnet døren til hjemmet sitt i Eli, sør for Nablus, sto det to palestinske terrorister utenfor døren – klare til å angripe ham med køller og kniv. Han var på vei for å melde seg til reservetjeneste i det israelske forsvaret da han åpnet døren.

– De hoppet på meg og banet seg vei inn i huset. Jeg slåss med dem inne i huset. De var nær ved å ta seg inn i et soverom, men jeg klarte å drive dem tilbake selv om de slo meg med køller, forteller Harel til Army Radio.

Etter at han fikk jaget angriperne ut, låste han døren og ba sine fem barn om å forbli på rommene sine. Hans kone hjalp ham å stanse blødningen fra et sår han hadde fått i hodet, og ringte nødtelefonen for å varsle sikkerhetsstyrkene om angrepet. Harel slapp fra angrepet med lettere skader.

 

– De kom for å slakte oss

En halv time etterpå ble de to angriperne pågrepet av israelske styrker. De hadde gjemt seg i en hage med et jødisk rituelt bad (mikvah). Da de så at israelske soldater lette etter dem, kom de ut fra gjemmestedet og forsøkte å knivstikke soldatene. Soldatene skjøt og drepte angriperne i selvforsvar. Ifølge palestinske kilder var angriperne 17 år gamle elever i videregående skole. De kom fra en landsby utenfor Hebron.

Da Harel senere på dagen ble utskrevet fra Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, uttalte han:

– Hvis noen er i tvil om hva som var hensikten til terroristene, så var dette to 17 år gamle gutter som kom for å slakte meg, min kone og våre barn.

Etter angrepet fant Harel en 20 cm lang kniv som sto hugget inn i døren til huset.

 

Et nytt mønster i terrorbølgen

Både angrepet i Eli og angrepet i Har Bracha er eksempler på et nytt mønster i bølgen av terrorangrep mot israelere som har pågått siden 13. september 2015. Mens de første månedenes angrep stort sett ble gjort av solo-terrorister som sto alene om ugjerningene sine, er det nå stadig flere tilfeller av at terroristene slår til to og to eller tre og tre sammen. Dette påpeker journalist Avi Issacharoff i en analyseartikkel i Times of Israel. Han skriver:

”Angriperne slår nå til i par, og noen ganger i trioer, for å drepe israelere. Palestinske ungdommer som bestemmer seg for å utføre et angrep, ser ut til å forstå at de har mulighet til å forårsake langt større skade dersom de gjør det sammen med en partner eller to. Det å arbeide gjennom en ”celle” eller en gruppe kan også gi hjelp til å holde overbevisningen oppe, særlig når medlemmene er venner som støtter og oppmuntrer hverandre, og hjelper hverandre å opprettholde motivasjonen til å angripe inntil handlingens øyeblikk. Vi har sett dette mønsteret i flere av den senere tidens angrep.”


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart