Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa tirsdag kveld. (Foto: Facebook/privat)
Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa i 2016. (Foto: Facebook/privat)

Amerikansk turist drept i Jaffa

En amerikansk turist ble drept og minst ni personer skadet i knivterror i Jaffa tirsdag kveld.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En palestinsk terrorist gikk til knivangrep i sentrum av den israelske byen Jaffa tirsdag kveld, ifølge blant andre Times of Israel og Ynetnews.com.

Terroristen startet med å knivstikke forbipasserende langs promenaden i havneområdet. Derfra beveget han seg videre oppover til sentrum av gamlebyen i Jaffa, og så videre mot Tel Aviv. Han knivstakk mennesker på minst tre steder over en periode på 20 minutter.

Den 29 år gamle amerikaneren Taylor Force ble drept i angrepet. Han var student og var i Israel på en tur arrangert av studiestedet sitt.

Minst ni andre personer ble skadet i angrepet. Tre av ofrene er alvorlig skadet, tre er moderat skadet og resten er lettere skadet. Alle er fraktet til nærliggende sykehus.

En av dem som er alvorlig skadet, er kona til den drepte amerikaneren. For henne er tilstanden kritisk senere tirsdag kveld, på det tidspunktet denne artikkelen publiseres.

En av de moderat skadde er en gravid kvinne. En av de skadde er en israelsk araber og en annen er en palestiner som oppholdt seg ulovlig i Israel.

Den amerikanske visepresidenten Joe Biden ankom Israel samme dag og befant seg på Shimon Peres’ fredssenter bare to kilometer unna da angrepet skjedde.

Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet, som fulgte etter ham mens han flyktet mot strandpromenaden i Tel Aviv. Det var en 21 år gammel palestinsk mann fra flyktningleiren Kalkilya på Vestbredden som sto bak angrepet, ifølge politiet.

Et øyenvitne forteller at han forsøkte å stanse terroristen ved å slå ham med en jernstang, men at han ikke klarte det og måtte flykte for ikke å bli knivstukket selv. Etter at terroristen hadde gått videre, forsøkte han og en annen person å gi førstehjelp til to ofre før redningsmannskapene kom.

Dette var dagens fjerde terrorangrep i Israel. Det er ikke kommet fram noe som tyder på at angrepene var direkte forbundet med hverandre.

Hamas har kommet med en uttalelse der de offisielt hyller dagens angrep i Jaffa, Petah Tikva og Jerusalem. ”De heltemodige angrepene ble utført av palestinske ungdommer. Motstandsoperasjonene i dag beviser at forsøk på å stanse Jerusalem-intifadaen er dømt til å mislykkes. Intifadaen vil fortsette og oppnå sine mål”, uttaler terrororganisasjonen.

Israelske myndigheter har tirsdag kveld økt politiets nærvær i Jaffa. Politiet har i tillegg økt beredskapsnivået over hele landet på grunn av den anspente situasjonen. De ber publikum melde fra om all mistenkelig aktivitet de observerer.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart